La Mancomunitat Penedès-Garraf i la Federació Empresarial del Gran Penedès signen un conveni de col·laboració

Comunicats de premsa Networking

Aquest divendres el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, acompanyat per Neus Lloveras, presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEPG), han presentat l’acord de col·laboració entre les dues entitats per impulsar i incentivar la consolidació de nous projectes empresarials al territori.

El conveni signat estableix un treball conjunt del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat i la FEPG per tal de fomentar l’emprenedoria i promoure la consolidació de les noves iniciatives empresarials, donant accés de manera avantatjosa als emprenedors a l’oferta àmplia de recursos, serveis i formació que ofereix la FEGP als seus associats.

La FEGP facilitarà gratuïtament el primer any d’afiliació als emprenedors que hagin pogut iniciar el seu projecte de la mà del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat, quan acreditin aquest servei mitjançant un Certificat emès pel SIE, rebent tots els serveis de què disposa la Federació. A partir del segon any, la quota serà bonificada en un 50% d’acord amb el barem anuals vigents de la federació.

Des del mateix moment en què els emprenedors es donin d’alta a la federació, comptaran amb tots els serveis de què disposen els socis: assessorament, borsa de treball, descomptes exclusius a cursos FEGP i EDE, trobades de networking, webinars d’interès empresarial i participació en programes de ràdio, al grup d’energia i al Contact Place Aquí d’Aquí, entre d’altres.

L’objectiu final del conveni és afavorir, mitjançant el suport i assessorament, la consolidació i pervivència dels projectes emprenedors del Penedès i el Garraf. El Servei d’Iniciatives Econòmiques va atendre l’any 2020, 1.825 consultes relacionades amb la creació de nous projectes empresarials i va tramitar 195 altes d’empreses, 31 en forma de societat i 164 nous autònoms a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

Sergi Vallès ha destacat en l’acte de presentació del conveni la voluntat de sumar sinergies al territori i reforçar les aliances amb totes les entitats que treballen per la dinamització econòmica del territori « aquest conveni és el resultat del que hauríem de fer i fem les institucions i administracions del territori, i és servir als ciutadans, als emprenedors, als empresaris, els autònoms i les pimes, per a que puguin tenir millors serveis ».

Neus Lloveras, per la seva banda, s’ha mostrat convençuda que « L’emprenedor, la persona que comença un negoci i el tira endavant, que ha estat acompanyat per la Mancomunitat, el que necessita són eines que la FEGP li ofereix i, per això, la federació ha volgut donar la importància que es mereix al col·lectiu d’emprenedors elaborant un recull de totes les eines que pot trobar aquí per a l’emprenedoria ».

En virtut d’aquest nou conveni, la Mancomunitat i la FEGP organitzaran conjuntament jornades, conferències i tallers destinats d’estimular la cultura emprenedora i el coneixement de les bones pràctiques empresarials, i també es donaran suport mutu en la difusió dels estudis i informes econòmics que elaboren ambdues entitats.