La FEGP participa al projecte “Porta a Residurecurs” de la mà del Penedès Circular

Comunicats de premsa Penedès Circular Projectes Impulsats

Ahir va tenir lloc a l’Enològica la presentació de “Porta a Residurecurs”, una plataforma de la Borsa de Subproductes i matèries primeres de Catalunya, un projecte on la Federació Empresarial del Gran Penedès participa gràcies a la seva vinculació amb el Penedès Circular, programa supramunicipal liderat per l’Ajuntament de Vilafranca amb la Mancomunitat Penedès Garraf i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per fomentar la transició a l’economia circular a la comarca i millorar la rendibilitat empresarial en base a models productius més sostenibles.

La Borsa de Subproductes de Catalunya és una plataforma virtual que busca fomentar la valorització de residus i subproductes mitjançant transaccions de compravenda o intercanvi, amb la finalitat de promoure la seva recuperació, reciclatge i reintroducció a les cadenes productives.
És una plataforma gratuïta i està basada en el concepte de marketplace. Està dirigida a tot el teixit empresarial amb l’objectiu de promoure l’activitat econòmica i empresarial, fomentar la reutilització i el reciclatge, la competitivitat, la internacionalització i la formació mitjançant la prestació de serveis de suport.

Porta a ResiduRecurs és una aposta del Consell de Cambres de Catalunya com a fórmula per al desplegament de la normativa europea i la normativa de residus, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES). Residurecurs.cat és una plataforma marketplace de la Borsa de Subproductes i matèries primeres de Catalunya, que funciona d’una banda com una eina estratègica d’informació i visibilització de l’existència de recursos industrials i, per un altre costat, com a recurs per a empreses que busquen recursos no convencionals per aplicar en el seu procés.

Donada la importància que dona la FEGP a crear sinergies que puguin oferir o necessitar algun producte o subproducte que pugui esdevenir recurs i també la importància de cooperar entre les empreses per promoure i enriquir l’activitat econòmica territorial, l’entitat convida els associats a iniciar aquest procés de transformació cap a l’economia circular, oferint eines per optimitzar i aprofitar els recursos o bé obtenir-los i donant-los un nou valor.

Si voleu més informació per a la compra venda de subproductes, residus i matèries primeres secundàries, podeu contactar amb nosaltres a comunicacio@fegp.cat o al telèfon 938 106 700.