Una quarantena de socis van participar a la Jornada Formativa de Negociació Col·lectiva

Comunicats de premsa

Ahir va tenir lloc via Zoom la sessió formativa sobre la Negociació Col·lectiva a càrrec del Doctor en Dret José Luis Salido Banús. La jornada, a la que van assistir pràcticament una quarantena de socis s’encabeix en el marc de l’acord amb Foment del Treball per a treballar les principals qüestions d’actualitat en la negociació col·lectiva que incideixen en els continguts negocials, en els procediments de negociació, en la solució eventual de conflictes, així com en la definició d’estratègies empresarials.

Durant la seva ponència el Dr. Salido va fer palesa la importància d’impulsar la via del diàleg i la concertació social per a la modernització de les relacions laborals, i el reconeixement de la Negociació Col·lectiva com l’element fonamental per avançar en nous models productius que augmentin la productivitat i la competitivitat de les nostres empreses i garanteixen l’augment, l’estabilitat i la qualitat de l’ocupació, impulsant la negociació col·lectiva, com a mecanisme dinamitzador i modernitzador de les relacions laborals de forma pactada entre representants sindicals i empresarials.

En concret, el ponent va dirigir el seu col·loqui a la negociació col·lectiva en context covid destacant-ne els reptes i desafiaments que aquest pot provocar. Per aclarir conceptes va fer servir els “trending topic” del contingut negocial així com també va voler explicar què no és la negociació col·lectiva. Cap al final del seu discurs va fer un resum que va recollir com el “Decàleg per ajudar” i va acabar amb els aspectes jurídics de la negociació.