La FEGP obre una oficina especialitzada per coordinar la creació d’entitats de gestió als polígons industrials del Gran Penedès

Comunicats de premsa Indústria Sectorials

El passat 22 de desembre el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 15/2020 d’Arees de promoció econòmica urbana, els anomenats APEUS, que té un apartat específic adreçat als polígons industrials, els PAES.
Amb aquesta nova eina jurídica es pretén promoure la col·laboració entre les empreses ubicades en un mateix polígon per crear entitats de gestió que puguin definir un pla d’actuació orientat a solucionar els problemes existents i a la millora de la competitivitat.

La mateixa Llei preveu que les entitats de gestió dels polígons puguin ser impulsades pels ajuntaments i les associacions empresarials territorials. En aquest sentit la FEGP ha obert una oficina especialitzada de coordinació APEUS i manté contacte amb tots els Ajuntaments de les tres comarques.

La sectorial d’indústria de la FEGP ha treballat en aquest àmbit del que ja es va fer una primera sessió el passat mes de març a càrrec de la directora general d’indústria, la Sra. Matilde Villarroya i el Sr. Jordi Carbonell, subdirector d’indústria. En la darrera trobada de la sectorial es va presentar el projecte de creació de l’oficina per coordinar les accions. Així mateix s’ha enviat un comunicat als 47 municipis per conèixer i treballar conjuntament els projectes de cadascun dels àmbits de la seva competència.

D’aquesta manera es busca com a resultat augmentar la competitivitat i millorar l’entorn urbà mitjançant l’impuls de l’activació urbana, turística, comercial o industrial i realitzar activitats per reforçar la responsabilitat social empresarial entre d’altres.