FEGP Ucraina

AJUDA CRISI A UCRAÏNA

Comunicats de premsa General

Des de la Federació Empresarial volem fer-vos arribar totes les accions dels socis, que com la que hem iniciat amb la Creu Roja, recullen la voluntat d’ajudar a la població civil del conflicte armat a Ucranïa. A hores d’ara aquestes són les que tenim informades:

 1. Donació Creu Roja
 2. Acció Recaptació Entrem-hi

1. La FEGP i la Creu Roja

Des de la Federació Empresarial del Gran Penedès som conscients del patiment que tot conflicte armat ocasiona a la població civil. És per això que alineats amb els nostres principis i valors, us animem a col·laborar amb la Creu Roja per mitigar els efectes que estan patint els ciutadans en el conflicte bèl·lic d’Ucraïna.

BENEFICIS FISCALS

 • Persones físiques (IRPF)
  – Primers 150 € 80% ( real decreto ley 172020)
  – Resta 35%
  – Donacions plurianuals 40%
  (A la mateixa entitat durant almenys 3 anys)> 150 € *
  – Límit deducció base liquidable 10%
  * Per import igual o superior, en cada un d’ells, al de l’exercici anterior
 • Persones Jurídiques (IS)
  – Donacions en general 35%
  – Donacions plurianuals 40%
  (A la mateixa entitat durant almenys 3 anys) *
  – Límit Deducció Base Liquidable 10%
  * Per import igual o superior, en cada un d’ells, al de l’exercici anterior

⚠️Si ets persona física, en l’IRPF corresponent a l’any 2020 podràs deduir el 80% de l’import de donatius íntegres de fins a 150 € a l’any. A partir d’aquesta quantitat la deducció serà de l’35% o de l’40% per als casos en què s’hagin realitzat donacions a través de creu roja mínim 3 anys seguits, amb un límit del 10% de base liquidable.

⚠️Si ets persona jurídica, en l’impost de societats podràs deduir el 35% dels donatius íntegres. Si has realitzat donacions a durant els 3 anys immediats i seguits anteriors, la deducció serà de l’40%, amb un límit del 10% de la base liquidable.

Si ets persona física o jurídica no resident a Espanya i obtens rendes al nostre país, tens també un benefici fiscal per l’import de les teves donatius. Més a www.creuroja.org


2. Entrem suma solidaritat per a Ucraïna facilitant un centre de recollida de donatius a Vilafranca

A la seva botiga del C/Sant Pere,46, es podrà deixar qualssevol donació de roba d’ abric, alimentació o medicaments. L’ entitat ja ha fet una primera entrega de més de 160 kg de roba d’ abric i calçat per a infants i persones adultes.

Davant l’esclat del conflict bèlic a Ucraïna i la situació d’emergència humanitària que se’n deriva, des del Grup Entrem s’han mobilitzat per col·laborar amb la iniciativa sorgida a Vilafranca, en solidaritat amb les persones refugiades d’ Ucraïna.

Des de fa 15 dies posen a disposició la seva botiga Entrem Moda #SenseEtiquetes – al C/ St Pere, 46- com a centre de recollida de roba d’ abric, mantes i sacs de dormir així com aliments o productes farmacèutics que es vulguin donar.

Des d’ Entrem s’està col·laborant amb iniciatives locals, que en coordinació amb el consultat ucranià a Barcelona, es faran arribar a les persones refugiades.Ja s’han recollit i entregat més de 500 k de roba d’abric, menjar i productes de farmaciola per a cures i higiene.

Des d’ Entrem condemnen qualssevol forma de violencia i defensen els valors democràtics, fonamentats en el diàleg,  per a resoldre problemàtiques polítiques, territorials i socials


El grup Entrem manifesta el seu compromís amb la pau i la cooperació, i el rebuig a la guerra, tot esperant un ràpid final a aquest conflicte bèl·lic.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *