AM EVENTS impulsa la primera Ciclo
Experience Garraf – Penedès

Notícies d'empresa

La prova ciclista es farà el 12 de març a Vilanova i la Geltrú amb dos recorreguts on es planteja una experiència que combina esport i territori.

L’empresa d’esdeveniments AM EVENTS organitzarà, amb el suport d’Ocisport, la prova de ruta ciclista Ciclo Experience Garraf – Penedès que tindrà lloc el dissabte 12 de març. Es tracta del primer esdeveniment impulsat per AM EVENTS, amb l’objectiu de promoure el turisme esportiu de les comarques del Garraf i del Penedès i viure una experiència més enllà de l’esport. El passat 12 de gener es van obrir les inscripcions.

Aquest esdeveniment esportiu és un nou concepte de cicloturistes per gaudir i sentir la carretera amb la bicicleta. La filosofia de la prova és que sigui una sortida no competitiva que busca que tots aquells aficionats al ciclisme gaudeixin d’un paradís ciclista durant tota la jornada. El Garraf i Penedès disposen d’una quantitat de carreteres, pràcticament sense trànsit, que ens endinsaran al cor de la terra del vi.

La Ciclo Experience Garraf-Penedès està formada per dos recorreguts: un de 95 km (1.200 metres de desnivell positiu) i un altre de 147 km (2.200 metres de desnivell positiu). El repte és personal i la manera de superar-lo és particular. L’esforç d’anar avançant els quilòmetres tindrà com a recompensa unes vistes espectaculars.

La Ciclo Experience compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Diputació de Barcelona, la Federació Empresarial del Gran Penedés i d’empreses patrocinadores que subministraran els seus productes als avituallaments de la prova. Marques reconegudes d’alimentació del territori com Casa Ametller, Vallformosa, Cal Blay i Patates Piqué. A més, l’organització SMP (Serveis Mèdics del Penedès) oferirà els seus serveis assistencials als participants.

Zona Experience
Precisament per potenciar aquest factor experiencial de la prova, s’organitzaran activitats per a tots els públics i pels acompanyants dels cicloturistes. Unes activitats que es faran durant tot el dia en un espai que estarà ubicat a la zona de sortida i arribada de la Ciclo Experience, al passeig de Ribes Roges de la capital del Garraf.

Entre les diverses experiències que es podran viure hi haurà d’activitats esportives com el surfskate i esports d’aigua com kayak, paddle surf i anar amb catamarà. A més, totes les persones que s’acostin fins a la zona Experience es trobaran classes de zumba, spinning i un torneig de vòlei platja en un espai molt ben preparat. Tot plegat seran 7.000 metres quadrats per gaudir d’una experiència única davant de la platja. Properament, hi haurà una web on es veuran totes les activitats. 

El recorregut
La sortida estarà ubicada a Vilanova i la Geltrú i al sortir del municipi els participants aniran cap al Pantà del Foix, per una carretera sinuosa, i al final del Pantà trencaran cap a Torrelletes i Castellví de la Marca per entrar de ple a l’Alt Penedès. En aquesta part del territori es trobaran carreteres de vinya molt tranquil·les, sempre pujant lleugerament amunt fins Sant Martí Sarroca, on s’ubicarà el primer avituallament.

Des d’aquí el recorregut es dirigirà cap a Torrelles de Foix i Pontons per entrar a la demarcació de Tarragona, per una carretera molt exigent i envoltada de bosc, on s’arribarà al sostre de la Ciclo Experience (831 metres). A continuació, amb un descens vertiginós aniran cap a Querol, seguint la carretera per entrar de nou a la demarcació de Barcelona per l’Anoia i a La Llacuna hi haurà el segon avituallament.

A partir d’aquí entrarem de nou al Penedès, amb un recorregut de carreteres estretes i entre vinyes, ideals per a la pràctica del cicloturisme. Un cop s’arribi a Guardiola de Font-Rubí entraran a Vilobí del Penedès i més endavant estarà preparat el tercer avituallament per poder agafar forces de nou i encarar el tram final de la marxa fins a Vilanova i la Geltrú per Sant Pere de Ribes. 

Sobre AM EVENTS
AM EVENTS és una empresa d’organització d’esdeveniments creada per la gestió d’experiències on l’esport, la cultura, el comerç, la música, i les causes socials es troben per potenciar el territori. El director d’AM Events, Jordi Martí, apunta que “la Ciclo Experience Garraf – Penedès permet passar pels territoris de manera més ràpida i et permet gaudir-ho en una temporada com el març”. 

En aquest sentit, Martí considera que “serà una manera fantàstica de conèixer indrets del Garraf i del Penedès, per redescobrir la terra i fer-ho d’una manera on es generin sinergies amb el teixit local”. “Viatjarem a través d’una de les millors denominacions d’origen vinícola, escoltarem música i tastarem productes de proximitat sense pràcticament baixar de la bicicleta”, ha afegit. 

La prova s’engloba dins el calendari de la Gran Fondo World Tour 2022. El CEO – Founder d’aquesta organització, Dani Buyo, assenyala que “suposa un repte després de dos anys complicats pel món dels esdeveniments esportius, però estem molt entusiasmats d’acollir la Ciclo Experience Garraf – Penedès com una de les primeres proves de la temporada”. “Això ens ha de permetre la internacionalització de l’esdeveniment aquesta temporada i les properes, aprofitant la influència de Barcelona i la seva àrea més propera gràcies a l’itinerari de la prova”, conclou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.