Beneficis de les Teràpies Assistides amb Animals amb les persones grans

Notícies d'empresa

Les Teràpies Assistides amb Animals són un dels tractaments més beneficiosos per a millorar l’estat anímic i mental de les persones grans.

Tant les persones grans en residències com les que viuen soles i reben una atenció domiciliària, acostumen a presentar molts problemes de salut a nivell mental, emocional i físic. A més, cal tenir en compte un dèficit d’estimulació, un sentiment de solitud i una disminució de facultats de la persona.

El simple contacte amb un animal per part d’una persona gran té com a resultat una millora en l’empatia, un nivell d’agressivitat baix, una sensació de fidelitat, l’entreteniment, l’estímul mental, entre molts altres. Està demostrat que l’ús de les Teràpies Assistides amb Animals beneficien positivament a la salut de les persones majors. Dins d’aquestes teràpies, els gossos són el principal recurs terapèutic que es converteixen en un estímul sensorial contra la monotonia del dia a dia de les persones grans.

Segons un estudi preliminar de l’efectivitat de la Teràpia Assistida amb gossos en persones de la tercera edat de Revista Espanyola de Geriatria i Gerontologia, explica que “els resultats obtinguts reforcen la hipòtesi que les teràpies assistides amb animals poden resultar beneficioses per a les persones de les persones grans”.

Per què els gossos ofereixen tants beneficis?
Els gossos són un dels animals que millor resultat aporten a nivell terapèutic gràcies a que:

  • Treballen l’estimulació cognitiva i sensorial.
  • Fomenten l’activitat física.
  • Reforcen la comunicació afectiva i lúdica.
  • Afavoreixen l’expressió d’emocions i pal·liar el sentiment de solitud.
  • Promouen el temps d’oci, l’ús de la conversa i l’activació de la memòria.
  • El gos és l’animal idoni per a les teràpies assistides ja que és molt dependent de l’ésser humà perquè obeeix de forma més senzilla en comparació a altres animals.

Gemma Montero, Gerent de SEPES Atenció Domiciliària, conclou explicant que “aquest tipus de teràpies s’han convertit en un mètode terapèutic perfectament acceptat en el sector de la cura de les persones grans pel seu gran benefici a ajudar a millorar la vida de les persones”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *