“Changing your prevention 2022” descobreix com erradicar l’absentisme i presentisme laboral a la teva empresa

Notícies d'empresa

Una vegada més, Acció Preventiva organitza el que, sens dubte, es tracta de l’esdeveniment preventiu presencial més important de l’any: Changing Your Prevention 2022. Aquesta jornada està dirigida a abordar qüestions preventives d’actualitat per a tractar d’ajudar les empreses a crear un entorn laboral més segur, més saludable i més competitiu. Per això, enguany s’ha triat un tema que està afectant de ple a les organitzacions espanyoles: l’absentisme i el presentisme laboral.

I és que, des d’inicis de l’any 2020, vivim en un entorn ple d’inestabilitat i incertesa que, juntament amb una mala gestió preventiva per part de les empreses, ha incentivat l’aparició dels riscos psicosocials en l’entorn laboral. Aquests, al seu torn, han propiciat un increment de trastorns mentals i emocionals entre la població treballadora, com ara l’estrès, l’ansietat o la depressió.

A conseqüència d’això, s’ha creat el brou de cultiu perfecte perquè es produeixi un augment notable en les taxes d’absentisme i presentisme laboral, fenòmens que comporten:

  • Pèrdua de recursos empresarials.
  • Increment de l’accidentabilitat laboral.
  • Augment de costos associats.
  • Taxes molt baixes de competitivitat i productivitat.
  • Disminució en la qualitat del treball realitzat.
  • Augment de conflictes entre treballadors i enrariment del clima laboral.

Amb la finalitat de prevenir i evitar que l’absentisme i presentisme laboral continuïn causant estralls entre les organitzacions espanyoles, experts reconeguts en el sector participaran en l’esdeveniment presencial organitzat per Acció Preventiva Changing Your Prevention 2022, que tindrà lloc el pròxim 17 de maig a l’auditori de Foment del Treball Nacional.

En aquest esdeveniment preventiu els assistents descobriran les claus per a acabar amb l’absentisme i presentisme laboral, al mateix temps que milloren la seguretat, salut i competitivitat de les seves organitzacions. Durant la jornada, es tractaran aspectes tan importants com:

  • Les causes de l’absentisme i presentisme laboral.
  • Els costos de l’absentisme i presentisme laboral per a les empreses.
  • Les eines per a acabar amb l’absentisme i el presentisme laboral.
  • El desenvolupament de l’Empresa Saludable com a clau per a prevenir l’absentisme i presentisme laboral.

Sens dubte, una cita obligada per a tots aquells directors i directores, gerents o responsables de Recursos Humans que vulguin implementar noves polítiques des de la perspectiva de la salut i seguretat laboral per a acabar amb l’absentisme i presentisme en les seves empreses.

Més informació aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *