Valentí Pich: “La hiperregulació i la política fiscal són factors claus del creixement excessivament moderat de Catalunya respecte a Madrid”

Notícies d'empresa

L’economista i president de la Comissió d’Economia i Fiscalitat de Foment del Treball, Valentí Pich, creu que la hiperregulació i la política fiscal que l’administració aplica a Catalunya està acabant amb el dinamisme del sector econòmic i empresarial. “Anem creixent de forma moderada des dels últims cinc anys, però no ho fem amb la mateixa força que ho havíem fet en el passat”, adverteix Pich, que considera que aquesta és la principal explicació de les diferències entre Catalunya i la comunitat de Madrid. 

Valentí Pich ho ha explicat en el primer esmorzar-col·loqui de l’any organitzat per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú davant d’una trenta d’empresaris. Pich creu que és important que Catalunya es desfaci de “la imatge de comunitat amb una alta càrrega impositiva que s’ha posat de moda”, ja que això no ajuda al creixement. Segons ell, és prioritari resoldre els problemes del finançament autonòmic per poder afrontar temes estratègics com l’Agenda Mediambiental.

Llegeix la notícia sencera

17.02.2020