Chardonnay Col·lecció d’Albet i Noya, Gran Or a la Rioja

Notícies d'empresa

Els vins i escumosos d’Albet i Noya han fet un molt bon paper al certamen Ecovino de la Rioja on es presenten prop de 200 vins ecològics de 22 zones vitivinícoles de tot l’Estat.

El més afortunat ha estat el Chardonnay Col·lecció 2016 que s’ha endut el GRAN OR en la categoria de blancs de criança. Aquest vi és una edició molt limitada del celler (només 1500 ampolles) elaborat 100% amb el Chardonnay de la Vinya del Cafeter (ubicada just davant de les instal·lacions d’Albet i Noya a Sant Pau d’Ordal). Està fermentat, i té una criança de 7 mesos, en botes noves de roure francès i un posterior afinament en ampolla que li dona gran volum i complexitat aromàtica.

També s’han endut medalla d’or el Reserva Martí 2013 (cabernet, syrah, ull de llebre i merlot amb dos anys de criança amb fusta) i l’escumós Brut 21 Barrica (cupatges de pinot noir i chardonnay fermentat en bota). El Brut 21 2017 (chardonnay i parellada) s’ha endut una medalla de plata. Amb aquests resultats, Albet i Noya és el celler més ben puntuat del certamen juntament amb el celler de la Rioja Cornelio Dinastía.

06.08.2020