Com afecta al comerç electrònic el nou sistema PSD2?

Comerç Notícies d'empresa Sectorials

El primer dia de gener del 2021 entra en vigor la Directiva PSD2, que té com a principals objectius un reforç en la seguretat per fer front al frau digital i eliminar intermediaris en les operacions de pagaments electrònics. Per tant, és un canvi que repercuteix directament en el comerç en línia.

Si fins ara en les compres per Internet els comerços havien de contactar amb diversos intermediaris, i aquests ho feien amb la companyia responsable de la targeta, per poder, finalment, carregar el cobrament al comprador, ara l’usuari podrà directament autoritzar al comerç fer efectiu el pagament en nom seu a través del compte bancari. Això serà possible mitjançant una aplicació API que garantirà la protecció de les dades bancàries del comprador, a través d’un sistema d’autentificació reforçada que té per objectiu evitar operacions fraudulentes.

En termes pràctics, això suposa que cal modificar els mecanismes del comerç en línia, reforçant els processos d’identificació que han de fer els usuaris que compren per Internet. La majoria d’empreses tenen delegada la gestió de les passarel·les de pagaments en tercers (bancs o proveïdors de serveis de pagament, marketplaces i tots els llocs web que ofereixen serveis de venda en línia amb certificats QSeals-Qualified Electronic Seal Certificates for PSD2), i per tant seran aquests els que han de portar a terme aquests canvis.

Llegeix l’article sencer

26.01.2021