Cal Blay aspira a inaugurar 20 establiments per combatre una caiguda de facturació del 65% per l’absència de grans actes

Notícies d'empresa

El grup de restauració Cal Blay, amb seu a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), acaba d’impulsar un nou model de locals ideat sota el concepte “post covid”. “Volem oferir espais per teletreballar, amb molta connectivitat, i una carta amb menjar molt ràpid i saludable”, detalla a l’ACN un dels co propietaris, Jordi Carda. La companyia, referent en el sector dels casaments i càterings per a grans esdeveniments, ha viscut una caiguda de la facturació d’un 65% durant el 2020 a causa de les restriccions de la pandèmia. Un escenari que els ha dut a idear alternatives i posar en marxa ‘La Plural’ mentre esperen que reflotin els grans actes. “No podem estar plorant en un racó”, sosté Carda, que preveu obrir 20 locals els propers cinc anys.

Els responsables de Cal Blay lamenten que durant el darrer 2020 no van facturar “gairebé res” en l’àmbit dels casaments –cada any en feien prop de 200- i dels grans esdeveniments. Aquest sector representa més del 60% de l’activitat de l’empresa, fet que els ha obligat a pensar altres estratègies. “La paràlisi dels grans actes la pots aguantar una temporada, però no dues. És impossible”, subratlla Jordi Carda, que titlla l’últim any com a “nefast”.

“L’objectiu fonamental era salvar els nostres 180 treballadors i poder tirar endavant l’empresa amb noves fórmules”, afegeix. Carda destaca que les restriccions han permès “tenir molt temps per pensar” i adonar-se de quines són les noves necessitats generades per la pandèmia. L’auge del teletreball i del menjar ràpid però saludable han estat els factors bàsics que han desencadenat el seu nou model de locals.

Llegeix la notícia sencera

17.03.2021