Els treballs de sanejament i reparació de la coberta dels Josepets avancen

Notícies d'empresa

Les obres s’inscriuen dins del protocol signat entre la Fundació Sant Antoni Abat i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per al futur ús de l’església.

La Fundació Sant Antoni Abat està executant les obres de neteja, sanejament i reparació de la coberta de l’església de Sant Josep (coneguda com els Josepets) de Vilanova i la Geltrú. Aquests treballs es financen a través d’una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat, dels fons propis de la Fundació i d’una aportació de l’Ajuntament vilanoví, que s’inscriu en el protocol per al futur d’aquest edifici, signat entre la Fundació i el Consistori.

Les obres, que tenen un cost de quasi 132.000 euros, consisteixen en la neteja de terra, excrements de coloms i vegetació que s’han anat acumulant durant anys a la teulada, al sota coberta i als canals de baixada d’aigua de l’església dels Josepets. Aquesta acumulació de material dificultava el desguàs de les aigües pluvials, havia originat filtracions i podria haver causat, amb el pas del temps, greus problemes estructurals a l’edifici. Sortosament, s’ha actuat a temps i els tècnics han constatat que l’estructura de l’església es troba en la seva major part en bones condicions.

Llegeix la notícia sencera

25.05.2021