Giró defensa que els Next Generation es destinin a Idiada per avançar en el desplegament del vehicle autònom

Notícies d'empresa

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha defensat aquest divendres el potencial del projecte europeu d’Applus Idiada per avançar en el desplegament del vehicle autònom. Giró l’ha situat com a ferm candidat a rebre part dels fons de recuperació Next Generation, tot destacant que “és a l’avantguarda de la mobilitat”. En una visita a les instal·lacions de Santa Oliva, el conseller ha recordat que Idiada treballa per a les principals firmes automobilístiques del món i n’ha lloat la seva transcendència. El projecte per desplegar el vehicle autònom, pre seleccionat per la Generalitat junt amb altres 26 propostes catalanes, també aspira a impulsar la connectivitat de la mobilitat i reduir les emissions contaminants.

El projecte, batejat com a ‘Mobilitat del futur: connectada, intel·ligent i autònoma’, està quantificat en 1.237,4 milions d’euros. Segons el Govern, el primer any d’execució requereix un pressupost de 317,3 milions. Giró ha defensat novament la “cogestió” dels fons europeus entre la Generalitat i l’executiu espanyol un cop Europa concedeixi els diners a l’Estat i arribi el moment de decidir com es reparteixen entre les diferents comunitats autònomes.

Applus Idiada i el conseller han remarcat la importància de la confidencialitat empresarial i han declinat concretar detalls de la seva proposta. Per ara només ha transcendit que la intenció és integrar diferents iniciatives per desenvolupar solucions de cara a la mobilitat del futur. Així, es vol proveir l’automoció de diferents serveis que situïn Catalunya com a pol de referència en la mobilitat sostenible.

Entre altres, amb el projecte aspirant als Next Generation hi ha la intenció d’impulsar el desenvolupament de noves solucions, serveis i productes al voltant de la mobilitat tant en cotxes com en motos, busos, vehicles agrícoles i de transport de mercaderies. En aquest sentit, es volen desplegar mesures per reduir la contaminació i avançar en la connectivitat entre vehicles i entre el vehicle i el conductor.

Giró ha destacat la capacitat de les instal·lacions d’Idiada per desplegar aquesta proposta en el cas que acabi sent subvencionada. Ha recordat que la companyia disposa de les pistes de testeig físic i virtual més importants d’Europa. Per motius de confidencialitat empresarial, però, la visita del conseller d’aquest divendres a Santa Oliva no ha pogut ser enregistrada per la premsa.

ACN – Gemma Sànchez

05.07.2021