25.03.2020 · Segona nota de premsa FEGP sobre mesures adoptades crisi COVID-19

Comunicats de premsa

El passat dilluns 16 de març la Junta Directiva de la FEGP va emetre document amb consideracions i diverses propostes sobre mesures a adoptar per part de les administracions públiques per pal·liar els efectes del COVID-19 sobre l’economia, amb data 18/3 es va publicar nota de premsa valorant les mesures previstes RDLL 8/2020.

El Consell de Ministres celebrat ahir dia 24/3 va desenvolupar part del RDLL 8/2022. Des de la FEGP volem tornar a expressar la nostra preocupació per la falta de mesures contundents i urgents. Estem davant d’una crisi conjuntural que requereix de mesures urgents, extraordinàries i temporals per evitar el tancament d’empreses.

En aquest sentit, tal com ja hem indicat en els anteriors comunicats, una de les principals problemàtiques és la liquiditat. Però intentar arreglar-la únicament amb préstecs avalats per l’estat no és la solució. Les empreses necessiten diners, no endeutament!

Per aquest motiu des de la FEGP demanem al Govern de l’Estat:

1) Que es suspenguin les liquidacions fiscals i les quotes a la seguretat social, de totes les empreses i autònoms. La Generalitat i altres organismes ja ho han fet. 

2) Que s’ordeni una moratòria en la devolució del principal dels préstecs de les empreses i autònoms, de manera que durant la crisi del coronavirus només paguin interessos.

3) Pel que fa als treballadors autònoms tornem a insistir que les mesures adoptades fins ara són insuficients i que cal ampliar els supòsits.

Federació Empresarial del Gran Penedès, 25 de març de 2020