06.05.2020 · Posicionament FEGP sobre la proposta de desescalada presentada pel Govern de la Generalitat

Comunicats de premsa

La Junta Directiva de la FEGP (Federació empresarial del Gran Penedès), entitat que agrupa un miler d’empreses de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, volem manifestar el nostre desacord amb la proposta de desescalada presentada avui pel Govern de la Generalitat.

Les comarques de l’Alt Penedès i Garraf, que formen part de la Regió Sanitària Barcelona, són comarques que queden fora de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Això comporta força desavantatges en l’àmbit de la comunicació que afecten directament la competitivitat dels sectors econòmics de les dues comarques, tal com des de la FEGP hem denunciat reiteradament, com són la falta d’inversió a la xarxa de rodalies i les zones tarifàries o el peatge de la C32 a Vallcarca.

Per aquest motiu ens sorprèn i estem en total desacord amb la proposta de desconfinament plantejada, en què se’ns considera al mateix nivell que l’Àrea Metropolitana, argumentant que es fa en base a dades sanitàries i dades de mobilitat. La realitat de la mobilitat a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf i les xifres sobre l’impacte del Covid-19 no ho justifiquen.

Contagis/població   Defuncions/població  
Garraf 0,44% Garraf 0,10%
Alt Penedès 0,53% Alt Penedès 0,14%
Baix Llobregat 0,76% Baix Llobregat 0,16%
Barcelonès 1,00% Barcelonès 0,20%

Demanem al Govern de la Generalitat que reconsideri la seva proposta de desescalada i la faci per comarques, tenint en compte les dades i circumstàncies de cada una d’elles.

Junta Directiva FEGP, 6 de maig de 2020