12.06.2020 · L’AEHT i la FEGP signen un conveni de col·laboració per ajudar les empreses del sector de la restauració i els esdeveniments a superar la crisi post Covid-19

AEGECat Comunicats de premsa Sectorials

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona tindrà a Jeroni Castell, xef amb Estrella Michelin al Delta de l’Ebre, com a representant a l’AEGECat, la sectorial de la FEGP que aglutina una vuitantena d’empreses del sector de tot Catalunya 

Vilanova i la Geltrú, 12 de juny de 2020. L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per ajudar les empreses del sector a afrontar i superar la crisi post Covid-19. Un representant de l’AEHT s’integrarà en el grup de treball de l’Associació d’Empreses d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat), la sectorial de la FEGP que engloba més d’una vuitantena d’empreses del sector de la restauració i els esdeveniments del conjunt del país.


L’acte de signatura l’han presidit els presidents de les dues entitats, Francesc Pintado (AEHT) i Neus Lloveras (FEGP), que han coincidit a demanar a les administracions que clarifiquin les condicions de reactivació del sector i que ampliïn les ajudes a les empreses que estan patint la crisi de manera més severa. El nostre sector viu avui una crisi absoluta i sense precedents perquè ha hagut de fer front a despeses i serveis corrents sense tenir ingressos. I les ajudes dels governs és evident que són insuficients i les expectatives realment són molt complicades, ha afirmat el president de l’AEHT.

Pintado ha dibuixat també un escenari pessimista per al sector turístic ja que, segons ha dit, a les comarques tarragonines les reserves hoteleres per als mesos de juny i juliol han caigut pràcticament a zero i l’única esperança que els queda és salvar el mes d’agost amb l’arribada del turisme britànic que acostuma a escollir aquesta destinació per a les seves vacances.

Per això, Francesc Pintado, considera molt positiu que l’AEHT passi a tenir un representant dintre de la sectorial de restauració, esdeveniments i casaments de la FEGP per poder defensar conjuntament els interessos d’un dels sectors que sortirà més perjudicat d’aquesta crisi.

Per la seva banda, la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, ha afirmat que ara és el moment de començar a resoldre incerteses que inquieten el sector i la ciutadania i per això considera que la integració de l’entitat tarragonina a l’AEGECat permetrà tenir més força i un retrat més realista de les necessitats del sector. Lloveras ha afegit que l’objectiu de la FEGP i l’AEGECat és fer realitat el més aviat possible el retorn de l’activitat del sector de la restauració i els esdeveniments ja que representa un dels motors del teixit econòmic

En nom de l’AEGECat, el també vicepresident primer de la FEGP, Santi Carda, ha reclamat a les administracions públiques un missatge de confiança i esperança per al conjunt del sector i els consumidors. Si no prenem mesures urgents algunes empreses es veuran abocades a tancar, i per això cal que les autoritats ens permetin reprendre l’activitat amb les garanties de seguretat que nosaltres sí podem oferir, ha assenyalat Santi Carda.

Finalment, Jeroni Castell, xef del restaurant amb Estrella Michelin Les Moles d’Ulldecona i membre de l’AEHT i del seu Consell d’Experts , ha manifestat també la preocupació del sector davant d’una situació que ha qualitat de “catastròfica”,  i ha reclamat també a les administracions que ampliïn i millorin les ajudes per evitar que algunes empreses acabin tancant. Vivim una situació de confusió i inseguretat per part de la ciutadania i això no ajuda gens a crear una clima de confiança que permeti reprendre la nostra activitat en condicions, ha afirmat Jeroni Castell, que serà el representant de l’AEHT que s’integrarà a la junta de l’AEGECat per defensar-hi els interessos dels empresaris de la restauració tarragonins.