25.06.2020 · La FEGP col·labora en el programa Penedès Circular per impulsar l’Economia Circular al Penedès

Comunicats de premsa

Penedès Circular és el projecte supramunicipal de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Mancomunitat Penedès Garraf amb el qual es vol iniciar la implementació de l’economia circular a la comarca des del seu teixit productiu, tot impulsant la col·laboració entre les empreses del territori per a fer un ús més eficient dels recursos del territori de l’Alt Penedès. 

L’economia circular és un model econòmic de producció i consum on els materials, productes i serveis són dissenyats per durar i tornar a entrar en la cadena de valor industrial un cop ja no es poden fer servir, tot eliminant tòxics i usant energies renovables. A més, és una alternativa per superar el model econòmic lineal en el que estem immersos, centrat en treure recursos de la natura, fabricar productes, consumir i llençar. Un model insostenible davant l’escassetat de recursos en el planeta i l’impacte ambiental del model.

La FEGP col·labora amb aquest programa ja que el considera important per al futur desenvolupament de l’economia. Segons la Unió Europea, la implantació de l’economia circular permetria estalviar 600.000 euros a les empreses, crearia 2 milions de llocs de feina i reduiria les emissions amb efecte hivernacle entre un 2% i un 4%.