26.06.2020 · La FEGP col·labora amb la campanya “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur”

Comunicats de premsa Digitalitza't Projectes Impulsats
La FEGP col·labora en la campanya de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur”. Aquesta campanya està dirigida al sector empresarial, s’estructura en cinc grans àmbits: el programari maliciós, el valor de la informació, els dispositius mòbils, la pèrdua de dades i la confiança digital.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, a través del programa Internet Segura, posa en marxa una campanya que té com a destinataris el teixit empresarial, els nous emprenedors i els professionals de les TIC. Els principals objectius són estendre la cultura de la ciberseguretat a tots els processos de digitalizació d’un negoci i promoure actuacions de conscienciació i formació per a empreses, persones emprenedores i professionals de les TIC.

La campanya porta per nom Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur, i es pot seguir a les xarxes a través de l’etiqueta #NegoCibersegur. Una de les primeres accions ha estat posar en funcionament un nou web per part de l’Agència que recull tota la informació de la campanya. Hi trobareu una àmplia secció titulada Aprèn, amb els cinc grans àmbits en què s’estructura la iniciativa:

  • Protegeix-te del programari maliciós
  • La informació de l’empresa: un tresor a protegir
  • Dispositius de feina, a punt!
  • Còpies de seguretat, el pla A
  • Ciberseguretat: sinònim de confiança.

Des del mateix lloc web es poden descarregar recursos, com pòsters, infografies i flyers amb informació. Hi ha també notícies sobre ciberseguretat i empresa, un glossari per accedir ràpidament a la terminologia de la ciberseguretat, i un espai, Avalua’t, amb una dotzena de qüestions per fer un exercici d’autodiagnosi dels coneixements en la matèria.

La campanya també preveu cursos adaptats a les necessitats de cada perfil empresarial i sessions divulgatives per ajudar a treballar de forma segura i prevenir els atacs dels ciberdelinqüents.

Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur arriba en uns moments en el que l’ús intensiu de les eines digitals, i en especial del teletreball arran de la pandèmia causada per la covid-19, ha portat a que les empreses estiguin més exposades a ciberatacs que mai i que la ciberseguretat en l’entorn empresarial s’hagi convertit en un assumpte crític. La campanya impulsa la transformació digital segura de totes les empreses catalanes i vol col·laborar també en la recuperació ràpida de l’activitat econòmica en el context actual.