30.07.2020 · La FEGP s’adhereix a la nova campanya de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya #NegoCibersegur

Comunicats de premsa Webinars

Aquest matí a la seu de la FEGP a Vilanova i la Geltrú ha tingut lloc l’acte per formalitzar l’adhesió de la FEGP a la nova campanya de ciberseguretat que impulsa l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta Neus Lloveras, el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco i amb el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Oriol Torruella, així com diversos socis de la FEGP del sector de la protecció de dades, les assegurances, les tecnologies i els serveis informàtics. La  campanya està dirigida al sector empresarial i s’estructura en cinc grans àmbits: el programari maliciós, el valor de la informació, els dispositius mòbils, la pèrdua de dades i la confiança digital.

La voluntat de l’Agència és l’impuls d’una cultura de ciberseguretat i potenciar el sector econòmic de la ciberseguretat com a sector estratègic. Amb el títol, La ciberseguretat és clau per digitalitzar el teu negoci, s’adreça al teixit productiu de Catalunya, sobre els riscos, amenaces i vulnerabilitats a què es troba subjecte l’ecosistema empresarial, especialment les petites i mitjanes empreses catalanes, els professionals que dirigeixen els projectes TIC a les empreses i les xarxes d’emprenedoria.

Durant el seu discurs, Torruella ha assegurat que tot i abans de la Covid-19, el Govern de la Generalitat ja tenia molt clar que un dels eixos que havia de treballar era la cultura de la ciberseguretat. Calia elaborar una campanya específica per conscienciar el teixit empresarial dels riscos que suposa a dia d’avui la ciberseguretat en un moment, a més, en què la Covid-19 ha accelerat la digitalització de la majoria de negocis.

El director de l’agència ha afirmat que tenien molt clar que havien de fer la campanya en col·laboració amb la xarxa empresarial i assegura que per a ells és un honor absolut poder signar aquest acord de col·laboració amb la Federació Empresarial del Gran Penedès perquè “és la manera ideal d’arribar al teixit empresarial i arribar realment a la pime”. Afegeix que és el teixit empresarial qui coneix les empreses i com treballen, i que es la manera d’arribar al petit i mitjà empresari i de forma acompanyada. 

Per la seva part, el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco ha assegurat que la idea és poder dedicar molts fons a acompanyar les empreses tant pel que fa a una primera diagnosi i  definició del nivell de maduresa com pel que fa a destinar  ajudes a la pròpia implementació. Ha explicat que per a ells aquesta acció de digitalització la veuen sempre de la mà de la creació d’un teixit tecnològic proper que pugui donar una resposta així. 

En segon lloc, ha explicat que des d’Innovació i Economia Digital també porten el desenvolupament de les tecnologies digitals avançades i que el seu objectiu és que no només Barcelona tingui el focus de les noves tecnologies sinó que s’acabi desenvolupant arreu del territori. Per això, han imposat una política per crear ponts d’innovació al territori al voltant de la tecnologia 5G.

Per últim, la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras ha assegurat que la ciberseguretat és un tema que va interessar molt a la federació quan l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya s’hi va posar en contacte per explicar la nova campanya, sobretot en aquests moments ja que està sobre la taula la necessitat de digitalitzar les empreses perquè, si no, no ets competitiu. Però afirma que “també és un risc molt gran si no ho fas bé, cal  digitalitzar amb  seguretat.  A més, explica que des de fa uns mesos s’ha impulsat per part de diversos socis alguns webinars i formació relacionada amb la ciberseguretat, fet que ja remarca la seva importància.

Per tant, Lloveras s’ha mostrat molt contenta de poder aprofundir i participar en tot tipus d’activitats de sensibilització i ha animat a l’Agència a utilitzar la federació en tot allò que necessiti. La presidenta recorda que l’objectiu de ser associats empresarials és que l’associació fa que tinguis més força com a empresa per poder donar servei i ajudar les empreses a desenvolupar la seva activitat i ara, un dels temes més importants és aquest precisament, la digitalització amb seguretat, tenir les dades segures. 
 
Vilanova i la Geltrú, 30 de juliol de 2020