30.09.2020 · El PSC demana una trobada amb la FEGP per conèixer la situació del sector industrial del Penedès

Comunicats de premsa

Dimecres 30 de setembre de 2020 – Vilafranca del Penedès. El PSC demana una trobada amb la Federació Empresarial del Gran Penedès, dins una jornada d’acostament a la situació industrial que viu el territori amb l’anunci de tancament d’algunes plantes industrials.

Aquesta trobada s’emmarca dins el Manifest de la Declaració de Partit del PSC en defensa del teixit industrial i econòmic del Penedès i per tant, amb la intenció compartir impressions amb la patronal que representa la gran majoria de les empreses del territori.

Per part del PSC van assistir el Sr. Miquel Iceta i Llorens, Primer secretari de Partit dels Socialistes de Catalunya, la Sra. Eva Granados diputada en el Parlament de Catalunya, el  Sr. Juan Luis Ruiz, delegat de turisme de la Diputació de Barcelona i el Sr. Cisco de la Cruz. Per part de la FEGP, van assistir la presidenta, la Sra. Neus Lloveras, el vicepresident 1r el Sr. Santi Carda, el vicepresident, el Sr. Xavier Montoliu i el secretari de l’associació el Sr. Carles Ballester. 

Després d’escoltar  el compendi de propostes incloses en el manifest que presenta l’organització política per la defensa del teixit industrial del Penedès, la FEGP va ampliar les demandes en relació a l’activitat econòmica del territori: La importància de l’agricultura, ja que no és només una activitat econòmica pel Penedès, les vinyes també són el paisatge d’aquestes terres i gran part del seu valor. El preu al que es compra la materia prima fa que estigui en perill la continuïtat del cultiu. També sobre la representació de la massa de professionals autònoms i microempreses, i que s’ha de vetllar per aquests col·lectius perquè l’emprenedoria està perdent el valor que havia caracteritzat la comarca i que les segones generacions ja no volen liderar empreses, se senten molt desprotegits. 

Finalment La Sra. lloveras,  va concloure agraint les gestions del PSC davant la situació i va aprofitar per reivindicar a la organització política un nou pacte per la indústria amb la condició de ser comisionada, denunciant la situació del pacte anterior, que tot i aprovat unànimament manca d’una dotació econòmica per executar-lo. Va afegir que sempre que es reivindica la importància de la indústria i la seva revitalització, trobaran la FEGP al seu costat i va aprofitar per felicitar la creació  de la Taula d’Indústria del Penedès.