15.10.2020 · Comunicat FEGP sobre l’anunci de noves restriccions anti-Covid

Comunicats de premsa

Ahir al migdia vam conèixer, a través de la roda de premsa del Govern de la Generalitat, tot un seguit de mesures restrictives que s’aplicaran a Catalunya a partir de divendres vinent dia 16 d’octubre.

Pendent de conèixer el text definitiu, un cop publicat al DOGC, i la data exacte en què es podran aplicar les mesures, des de la FEGP volem fer  les següents consideracions: 

  • Creiem que les mesures que es presenten són desmesurades, especialment pel que fa al tancament de bars i restaurants, però també les restriccions que es plantegen pel comerç, gimnasos, espais culturals i altres establiments. 
  • Ara per ara no ens consta que hi hagi informació que avali que els focus de contagi es localitzen en aquests establiments. Segons explicacions de la mateixa Generalitat majoritàriament es produeixen en l’àmbit privat. 
  • En canvi, si que ens consta que els empresaris han fet inversions importants per aplicar totes les mesures de prevenció perceptives. 
  • Per altra banda, si s’han d’aplicar noves restriccions, aquestes han d’anar necessàriament acompanyades d’un pla d’ajudes pels sectors afectats. Les que s’han presentat avui són clarament insuficients. 

Entenem i compartim que la situació sanitària requereix d’una reacció ràpida del Govern de la Generalitat, però creiem que les mesures que es proposen focalitzen l’acció sobre els Centres de Treball, espais on no sembla que es produeixi la principal problemàtica.

Per tot això, instem la Generalitat de Catalunya a revisar i modificar la proposta de restriccions.

Junta Directiva FEPG, 15 d’octubre de 2020