12.11.2020 · Jornada de Marketplace per a empreses: “Cooperar per competir”

Comunicats de premsa

Dins del marc de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú, organitzat per la Federació Empresarial del Gran Penedès, ha tingut lloc aquest dijous 12 de novembre la Jornada de Marketplace per a empreses “Cooperar per competir”, a càrrec de Vector5 Excel·lència i Sostenibilitat, amb Josep Maria Canyelles i Xavier López, expert en aliances empresarials.

Amb una participació molt femenina de membres d’empreses de Vilanova i de la comarca, la jornada s’ha desenvolupat en format virtual, tot i que l’organització s’ha traslladat al Museu del Ferrocarril de Vilanova, per donar visibilitat a una Fira que enguany ha hagut d’abordar el repte de la virtualitat.

La jornada estava destinada a aprofundir sobre les aliances empresarials i com aquestes poden mostrar-se com una finestra d’oportunitats per abordar els reptes, i més ara, en el context actual en què ens trobem.

En Xavier López ha posat de manifest que sovint quan es pensa en aliances només visualitzem gran empreses però destaca que hem de tenir en compte que existeixen molts tipus d’aliances. També les pimes i les treballadores per compte propi poden generar-ne amb altres empreses petites o grans, per crear nous productes i serveis o millorar el que ja estan fent. López també ha remarcat que les aliances ens ajuden a innovar i creu que si ho fem de forma conjunta, la capacitat d’innovació es fa més gran.

L’expert en aliances empresarials ha conclòs que ser empreses competidores no és un obstacle per cooperar i generar aliances. Com a exemple ha exposat que es pot cooperar per aconseguir millors preus en l’adquisició de matèries primeres i, d’aquesta manera, beneficiar-se conjuntament tot i ser competidores i operar en el mateix mercat.

En definitiva, ha estat una jornada que ha esperonat les participants a pensar en possibles aliances futures per créixer i seguir innovant.