19.11.2020 · Comunicat entitats empresarials de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf sobre les restriccions per la Covid

Comunicats de premsa

Fa poc més d’un mes coneixíem tot un seguit de mesures restrictives, que s’aplicarien a Catalunya a partir del dia 16 d’octubre per fer front a la nova onada de Covid-19, mesures que valorem absolutament desproporcionades.

Posteriorment s’han complementat les mesures inicials amb el “toc de queda” i els tancaments perimetrals, però s’han mantingut les restriccions i NO s’ha implementat cap pla d’ajudes realista pels sectors afectats.

Aquesta setmana s’ha iniciat el debat sobre la desescalada de les mesures restrictives, malauradament un cop més de manera descoordinada, sense escoltar als sectors afectats i sense concretar ajudes.

Per tot això les entitats sotasignants, representatives del teixit empresarial de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, comarques greument afectades per la crisi sanitària, demanem al Govern de la Generalitat:

Primer: Que s’acceleri el procés de desescalada, amb criteris selectius pel que fa a activitats i territoris, sense aplicar mesures  generals sobredimensionades. 

Segon: Que es posin en marxa de manera urgent plans d’ajuda suficientment dotats pels sectors afectats.