03.12.2020 · amec i la FEGP signen un acord de col·laboració per a impactar en la competitivitat de les empreses del territori

Comunicats de premsa Fòrum empresarial

Barcelona, 3 de desembre de 2020. El director general d’amec, la comunitat de les empreses industrials internacionalitzades, Joan Tristany, i la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Neus Lloveras, han signat avui un acord de col·laboració per a treballar conjuntament per a impactar en la competitivitat de les empreses del territori.  Segons l’acord rubricat, amec i la FEGP duran a terme un conjunt d’accions per tal d’impulsar la competitivitat de les empreses membres de la FEGP. Les empreses de la FEGP podran participar en una jornada sobre Reptes de la Indústria Internacionalitzada que organitza amec, tindran accés a activitats i serveis concrets de l’entitat (Fòrum amec, sessions amb experts, fitxes país) així com descomptes en accés a d’altre tipus d’informació i assessorament de la comunitat d’empreses industrials internacionalitzades. Per la seva part, la FEGP serà col·laborador de referència d’amec de les empreses del territori del Gran Penedès. 

amec genera impacte en la competitivitat dels seus membres i de les empreses industrials oferint-los formació molt enfocada a les seves necessitats, prospectiva, impuls en la seva internacionalització i arribada a nous mercats, assessorament i l’oportunitat de col·laborar entre elles. Tota l’activitat s’orienta als nous factors de competitivitat de les empreses. En formació, l’entitat se centra en aspectes clau com l’ecommerce, el màrqueting industrial, la ciberseguretat, la preparació de tècnics per a la venda i la sostenibilitat, entre molts altres aspectes. amec posa gran atenció en ajudar a les empreses a captar talent, necessari per a la seva transformació, així com en el foment de la col·laboració entre els seus membres, amb la finalitat que materialitzin nous reptes complicats d’aconseguir en solitari. A través de l’organització, les empreses intercanvien solucions davant les situacions que afronten, poden dur a terme projectes amb altres companyies o compartir serveis i capacitats.

La Federació Empresarial del Gran Penedès és una organització de base associativa, de règim assembleari i de lliure afiliació, que representa el conjunt de l’empresariat del seu àmbit intercomarcal. La FEGP és independent i té un caire multisectorial i plural. L’àmbit territorial de la FEGP correspon al de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Per tant, té afiliats professionals i empreses dels diferents 47 municipis que formen part d’aquest espai intercomarcal.

Una de les noves fites de l’associació ha estat la creació de grups sectorials per acostar els serveis a les necessitats específiques de les empreses. Aquests han d’esdevenir espais de debat i cooperació sectorial per fomentar el coneixement i contacte entre les empreses, amb l’objectiu d’avaluar possibilitats de cooperació i potenciar la visibilitat i influència externa. Des del grup sectorial d’indústria es valora molt positivament l’acord de col·laboració entre la FEGP i amec per poder treballar en línies concretes per a aquests tipus d’empreses, ja que la Federació vol posar en valor la importància de la competitivitat i la internacionalització.

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses

L’associació de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d’exportació superior als 6.200 milions d’euros, exporten una mitjana del 55,5% de la seva facturació i inverteixen el 4,7% en innovació.