28.01.2021 · La nova directora de la EPSEVG-UPC, Maria Zaragozá, participa al primer Fòrum Gran Penedès de l’any

Comunicats de premsa Fòrum empresarial Networking

Vilanova i la Geltrú, 28 de gener de 2021 – En el marc dels Fòrum Gran Penedès de la Federació Empresarial del Gran Penedès, la primera convidada de l’any ha estat la Sra. Marisa Zaragozá, nova Directora de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG-UPC), que ha protagonitzat el col·loqui “UPC de Vilanova: Una Universitat connectada amb les empreses del territori”.

Els Fòrum Gran Penedès són una iniciativa que va néixer de mà de la federació l’any 2015 i que des de llavors s’han succeït de manera mensual. Amb motiu de la normativa sanitària actual, fa uns mesos que no es pot acompanyar l’acte amb el típic esmorzar i posterior networking però, tot i així, s’han mantingut els col·loquis de manera virtual via Zoom i s’ha mantingut també el patrocini del Bufet Grup Quatre.

En aquesta ocasió, la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, ha agraït la participació de la Sra. Zaragozá i ha remarcat la importància que sigui la primera dona escollida per dirigir l’escola d’enginyeria de Vilanova i la Geltrú ja que troba que és un bon exemple per motivar les noies a estudiar enginyeria.

Zaragozá ha assegurat que tant ella com l’equip al que representa van tenir-ho molt clar amb el títol de la ponència perquè, qui ha seguit la seva campanya, sap que va ser un dels punts forts del programa donada la importància de fer conèixer la UPC.

La directora assegura que el seu equip és defensor al 100% del binomi universitat-empresa sempre seguint els objectius ODS d’igualtat de gènere i compromís social. De fet, el primer contacte que vol oferir a les empreses és que vagin a la universitat a buscar el que necessitin i garanteix que ells poden, encara que sigui, redirigir a qualsevol dels grups de recerca que puguin necessitar.

Zaragozá ha donat a conèixer que volen escoltar les necessitats de les empreses per així poder ells planificar-se i, si cal, fer canvis als plans d’estudi. Volen ampliar el binomi universitat-empresa puguin anar a les aules a fer mini classes, càpsules, en els seus àmbits d’expertesa. A més, també ha recordat el tema del mentoratge per a les empreses i, per acabar, ha assegurat que ens hem d’ajudar mútuament perquè és responsabilitat de tots donar solució als problemes mundials que tenim no només fent tecnologia sinó fent tecnologia amb compromís.