Raül Blanco, Secretari General d’Indústria i PIME en el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme al Fòrum Gran Penedès

Comerç Comunicats de premsa Fòrum empresarial Indústria Sectorials Turisme i Viticultura

Vilanova i la Geltrú, 16 d’abril de 2021 – El Secretari General d’Indústria i PIME en el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, el Sr. Raül Blanco ha protagonitzat la ponència del Fòrum Gran Penedès del mes d’abril “Pla de Recuperació d’Empreses a través de Fons Europeus” que, un cop més, ha estat patrocinat pel Bufet Grup Quatre i que va ser seguit en directe per més d’una quarantena de socis.

Com és costum, la presidenta de la FEGP, la Sra. Neus Lloveras va ser l’encarregada de donar la benvinguda al convidat i de fer cinc cèntims sobre l’associació. Va recordar que la FEGP és la patronal de referència a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf i que defensa els interessos empresarials del territori així com també fa d’altaveu de les tres comarques. Formar part de l’entitat significa formar part d’una col·lectivitat i així poder tenir un lloc de trobada entre els empresaris.

De fet, amb aquest objectiu es van posar en marxa l’any 2015 els Fòrums Gran Penedès, on l’entitat convida experts que puguin donar més informació sobre aspectes que poden afectar als empresaris i així puguin calmar les seves inquietuds i els seus dubtes.

Lloveras va entrar en matèria explicant que el Pla Europeu està liderat principalment pels ministeris però va remarcar que el Ministeri del Raül Blanco és un dels que té el pes més important. Aquest pla està acompanyat d’una agenda de reformes estructurals i Espanya rebrà 140.000 milions d’euros. És per això que la presidenta va explicar que tindríem dos grans reptes: com gestionar-los i com aprofitar-los bé. Va voler destacar que són una gran oportunitat que condicionarà el futur del nostre país i també el seu benestar i per això era important convidar el Sr. Raül Blanco.

El Secretari General d’Indústria i PIME en el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme va començar la seva ponència explicant que a nivell econòmic les afectacions de la pandèmia són molt diverses dins de diferents sectors com hostaleria i petites i mitjanes empreses. Per tant, la recuperació està sent molt diferent de la crisi anterior. La crisi anterior va patir una recuperació lenta per l’austeritat amb què es va tractar i per les retallades que ens va posar davant de moments molts durs.

El Sr. Blanco va destacar que els indicadors europeus que s’han donat durant la pandèmia no s’havien donat des de la segona guerra mundial però va remarcar que la sortida de la crisi està sent molt diferent perquè les polítiques ens deixen un bon entorn de pla de recuperació. Com comentava, l’afectació de l’economia no ha estat tan homogènia com a la crisi anterior, el que vol dir que hi ha sectors molt afectats però n’hi ha d’altres com la indústria que ha pogut fer inversió.

El convidat parlant ja dels fons europeus va explicar que el Next Generation EU és un paquet d’estímul econòmic de la Unió Europea aprovat el 21 de juliol de 2020 pel Consell Europeu amb l’objectiu de donar suport als estats membres en la recuperació econòmica de la pandèmia del COVID-19. En aquest paquet d’estímul s’arriba a un acord de 750.000 MEUR que s’estableixen en diferents mecanismes. Espanya és el principal país beneficiari ja que és el primer país de la UE amb major dotació de fons de recuperació.

El Secretari va explicar en detall els Projectes de recuperació econòmica que s’estan treballant des del seu Ministeri i va recordar que a partir del maig el Govern espanyol obrirà les primeres convocatòries per subvencionar els primers projectes estratègics de recuperació i transformació econòmica, coneguts amb el nom de PERTE.