12.03.2019 · Millora el dinamisme del Baix Penedès per sobre de l’Alt Penedès i el Garraf 

Comunicats de premsa

La Federació Empresarial del Gran Penedès i Activa Prospect acaben de publicar una nova edició de l’Informe de Conjuntura Econòmica que analitza les dades del darrer semestre de 2018 de les tres comarques del Gran Penedès.

L’Informe destaca que el 2018 tanca l’any amb una important moderació de la creació d’ocupació respecte a la primera meitat de l’any, en què va ser molt expansiva.

La Construcció torna a ser l’activitat que mostra un major dinamisme, seguit dels Serveis que mantenen un to força positiu, tot i la desacceleració. Per contra, la Indústria, que havia estat motor de creixement durant la primera meitat de l’any, frena amb força.

A les comarques penedesenques litorals hi ha una desacceleració del sector terciari, mentre la indústria registra un avenç important. Per contra, a l’Alt Penedès la situació és completament contrària, l’activitat terciària augmenta i disminueix la industrial.

El Baix Penedès passa a ser la comarca més dinàmica de les tres gràcies a l’impuls de la indústria, mentre el Garraf perd posicions per la desacceleració del terciari i la construcció.

De nou, es modera el ritme de reducció de l’atur, seguint la dinàmica catalana general. La sinistralitat registra un repunt important a l’Alt i Baix Penedès durant el segon semestre. La contractació mostra una atonia a les comarques penedesenques que contrasta amb el repunt registrat a Catalunya a final d’any.

Podeu consultar tot el detall de l’estudi a l’enllaç www.fegp.cat/cat/indicadors_pdf/informe_2s18.pdf.


Sobre l’Informe FEGP de Conjuntura Econòmica

La consultora Actíva Prospect i la Federació Empresarial del Gran Penedès elaboren l’Informe FEGP de Conjuntura Econòmica, un estudi semestral que es publica des de 2005 i analitza les dinàmiques socioeconòmiques i dels sectors empresarials a les tres comarques del Gran Penedès, una per una.