20.01.2020 · Posicionament junta directiva FEGP sobre la mobilitat a les comarques de la Vegueria Penedès

Comunicats de premsa

A la reunió de la Junta Directiva de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), celebrada el 20 de gener de 2020 a Vilanova i la Geltrú, s’han posat sobre la taula diverses mancances i problemàtiques que tenen les infraestructures de comunicació de les comarques.

Els assistents han constatat que els problemes de mobilitat debiliten la competitivitat de les empreses del territori i per aquest motiu han acordat enfortir el posicionament de l’entitat i esdevenir un agent actiu en la reivindicació de millores a les administracions competents.

En aquest sentit s’ha acordat:

1. La FEGP se suma a les reivindicacions del Pacte Penedès Marítim, impulsada per diversos municipis amb l’objectiu de reclamar conjuntament una millora en la mobilitat de les comarques del Baix Penedès i el Garraf.

2. Demanar una reunió amb la Consellera d’empresa i coneixement Sra. Àngels Chacón i el Conseller de territori i sostenibilitat Sr. Damià Calvet per presentar-los les següents demandes de les empreses associades a la FEGP:

2.1. L’elevat preu del peatge C32-Vallcarca suposa un desavantatge competitiva per a les empreses del territori, especialment les ubicades al Garraf i Baix Penedès. La C31 no és una alternativa vàlida per la seva perillositat mentre la C32 està infrautilitzada.

Per aquest motiu es demana augmentar fins al 60% la bonificació pels viatges que es realitzen entre dilluns i divendres i aplicar-ho a tota mena de vehicles.

2.2. Crear un accés per agafar l’AP7 en direcció Tarragona a la sortida Vilafranca C/Vilanova. No té cap sentit que s’hagi d’anar fins a Vilafranca S per la N340

2.3. Els desplaçaments entre les comarques de la Vegueria Penedès, així com de les diferents poblacions als polígons, s’han de fer majoritàriament amb transport privat perquè el transport públic és absolutament insuficient. Per aquest motiu es demana obrir una taula de treball entre el departament de territori i sostenibilitat i la FEGP per impulsar la millora del transport públic entre les comarques i als seus polígons industrials.

2.4. El servei de rodalies a les comarques de la Vegueria Penedès és deficient i car. Es demana a la Generalitat que prioritzi la millora d’aquest servei.

Vilanova i la Geltrú, 20 de gener de 2020