Delegat del Govern

David Alquézar convoca una trobada amb la FEGP per presentar els objectius prioritaris de la Vegueria Penedès.

Comunicats de premsa General Sectorials

El delegat Territorial de Govern al Penedès apunta que la concreció del desplegament dels serveis territorials oferirà una visió descentralitzada de les singularitats del territori.  

divendres 1 d’abril de 2022, Vilanova i la Geltrú

El delegat Territorial de Govern al Penedès, David Alquézar i el cap d’oficina de la delegació, Pol Pagés, van visitar la seu de la FEGP el passat divendres, on van ser rebuts per la presidenta de la Federació Empresarial, Neus Lloveras, membres de l’executiva de la patronal, Silvia Domènech i Xavier Montserrat, i la directora general de la FEGP, Rosa Jorba.

El motiu de la visita va ser per presentar de primera mà, l’acció de desplegament dels serveis territorials al Penedès per al 2022-2023, a partir de 4 objectius prioritaris: Concreció del desplegament dels serveis territorials, creació d’una dinàmica de treball a través dels consells de direcció, política de proximitat i servei a tots els agents del territori i la planificació territorial com a cohesió social.

Segons Alquézar “Aquesta voluntat d’acostament a les poblacions de la Vegueria, és fonamental per descentralitzar i acostar-se més a les necessitats del territori”, per això l’acció de Govern en aquest àmbit ha estat la cerca de col·laboració amb els consistoris del territori per ubicar un espai en cada municipi pels diferents departaments, “esperem que es construeixi un punt de contacte bidireccional” amb la consegüent visió constructiva del territori . Actualment, s’ha iniciat l’etapa 1 del projecte per aquest 2022 amb la confirmació de les següents ubicacions:

  • Vilafranca del Penedès – Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 
  • Vilanova i la Geltrú – Departament d’Educació 
  • El Vendrell – Departament de Drets Socials
  • Igualada – Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori.

Altres àrees com Cultura, Economia, Empresa i Treball o Salut, definiran el seu trasllat a espais de proximitat durant una segona etapa el 2022 – 2023.

Neus Lloveras, va agrair la trobada i la visita del delegat per comunicar a la Federació l’inici d’aquesta primera etapa de desplegament dels departaments per tal de poder acostar la informació a les persones i empreses del nostre territori, esperant que els tràmits siguin molt més àgils i les decisions de Govern més localitzades. 

Ambdues entitats van acordar fer honor a aquesta proximitat i anar celebrant trobades en benefici de l’activitat comercial del territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *