El grup Ondunova, en procés de modernitzar les seves instal·lacions i maquinària a l’Alt Penedès

Notícies d'empresa

L’empresa Ondunova, d’embalatges de cartró ondulat, ubicada a Santa Margarida i els Monjos, ha iniciat la modernització de les seves instal·lacions. Aquestes obres implicaran l’enderroc de 9 naus amb l’objectiu de reacondicionar la maquinària i substituir l’onduladora que data de 1998, una de les peces clau del grup.

Tot aquest procés permetrà un estalvi energètic de tot el complex productiu i els seus magatzems, així com una millora de les condicions laborals del personal de producció, donat que les instal·lacions, disposaran de millors condicions lumíniques i un major equilibri tèrmic.

El repte més important d’aquestes obres, és que no s’aturarà la producció en cap. Per aquest motiu, algunes naus, s’elevaran per sobre de les actuals en diferents fases, per a després, anar enderrocant a poc a poc les antigues. Tot això, sota uns estrictes controls de seguretat que es coordinaran des de l’àrea de seguretat d’Ondunova i dues empreses externes contractades com a reforç.

Per a la instal·lació de la futura onduladora BHS, s’ha hagut de canviar el layout de la planta, és a dir, s’ha canviat l’esquema que serà utilitzat i com estan distribuïts els elements i la seva forma dins de la planta de fabricació. Un procés que permetrà modernitzar el sistema de fabricació de cartró ondulat i que s’espera que estigui llest a principis del 2023. Aquest canvi farà augmentar la rapidesa de producció i comptarà amb un major control del procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *