fegp ametller

El moviment Fem Camí, un dels #101EjemplosPorElClima

Notícies d'empresa

Escrit per Amaya Prat, directora de sostenibilitat i R+D+I d’Ametller Origen

L’Acord de París a Espanya, ha donat a conèixer aquesta setmana els “101 ejemplos empresariales de acciones #porelclima”, un reconeixement a aquelles propostes empresarials que treballen per fer front a l’emergència climàtica i impulsen accions de descarbonització.

Ens trobem en una situació d’emergència climàtica i, en aquest escenari, les empreses tenim un paper determinant per lluitar contra el canvi climàtic, assumint-ne part del lideratge. Amb aquest objectiu, la comunitat #PorElClima, una aliança de diferents actors que contribueix a la implementació de l’Acord de París a Espanya, ha donat a conèixer aquesta setmana els “101 ejemplos empresariales de acciones #porelclima”, un reconeixement a aquelles propostes empresarials que treballen per fer front a l’emergència climàtica i impulsen accions de descarbonització.

El moviment Fem Camí (femcami.org), que hem impulsat aquest any amb l’objectiu d’avançar cap a un món més saludable i sostenible, ha estat distingit com una d’aquestes iniciatives per la tasca que estem duent a terme per combatre el malbaratament alimentari en tota la cadena de valor de manera integrada:

– Donem aliments frescos i refrigerats amb data de caducitat curta a entitats del tercer sector com Càritas o Creu Roja perquè els donin a famílies i persones en risc d’exclusió social.

– Oferim productes amb descompte i salvem packs de menjar per al seu consum immediat a través de l’aplicació Too Good To Go.

– Aprofitem fruites i hortalisses que han perdut el seu valor comercial de consum en fresc, però que mantenen el seu valor com a matèria primera per cuinar plats elaborats al nostre obrador d’Olèrdola.

Des d’Ametller Origen estem fent camí cap a la neutralitat d’emissions de CO2 en abast 1, 2 i 3 abans de l’any 2027, vint-i-tres anys abans que els objectius aprovats en l’Acord de París. Ja hem plantat més de cent llavors, que es corresponen a accions de millora en l’àmbit de l’alimentació saludable i la sostenibilitat, i aquest 2022 seguirem sumant noves llavors per avançar junts cap al món en el qual volem viure.

31/12/2021 Via La Fura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *