El paté rústic de Gall del Penedès IGP rep el premi “Gust més original” pel Fòrum Gatronòmic

Notícies d'empresa

El producte, elaborat en exclusiva per Mallart, concentra en un pot l’economia circular, l’alta gastronomia i el compromís social.

Mallart Artesans Xarcuters és una iniciativa social de la Fundació Mas Albornà que dona feina a persones amb discapacitat i trastorn mental

El paté rústic de Gall del Penedès IGP, elaborat en exclusiva des de Mallart Artesans Xarcuters ha estat premiat amb el distintiu “Gust més original” pel jurat de l’Innofòrum, en el marc del Fòrum gastronòmic, l’esdeveniment alimentari de referència amb més de vint anys d’història que se celebra a Barcelona aquests dies.

Al darrere d’aquesta centenària marca d’embotits (www.embotitsmallart.com) hi ha la Fundació Mas Albornà  dedicada des de fa 50 anys a millorar la vida de les persones amb discapacitat i risc d’exclusió. Es tracta, doncs, d’una iniciativa social que aporta un doble valor al producte: es recupera es contribueix a trobar nous formats de consum (i, per tant, continuïtat) al Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida , i a la vegada es creen de llocs de treball, formació i oportunitats  per aquest col·lectiu.

En aquest sentit, el jurat no només ha valorat l’originalitat del gust del paté (cuinat a la catalana, amb pinyons i orellanes) i el seu caràcter únic (melós però amb cos al paladar) sinó també el projecte d’economia circular i de territori que hi ha al darrere així com el component de compromís social que inclou.

El paté rústic de Gall del Penedès IGP és un excel•lent exemple de producte alimentari d’ingredients exclusius: gust exquisit, qualitat, proximitat, sinergia i responsabilitat.

Aquest projecte ha tirat endavant gràcies a l’aliança entre la Fundació Mas Albornà i el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès que han sumat esforços per a promoure nous productes i noves formes de consum d’aquesta excel·lent i saludable carn i que ha comptat, a més amb l’assessorament gastronòmic de la Fundació Alícia.

Així, darrere l’eslogan “El gall de sempre a la taula com mai” hi ha tot un singular projecte de territori i d’aliança público-privada que reuneix  galls, Penedès i persones: una recepta guanyadora que l’han fet mereixedor d’aquest reconeixement de màxim nivell gastronòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.