El restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú acollirà dilluns el primer concurs de tast de vins a cegues des de la pandèmia

Notícies d'empresa

El restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú acollirà dilluns vinent al vespre el primer concurs de tast de vins a cegues per parelles de Catalunya des de la pandèmia. L’artista vilanoví Sergi Mestres crearà, amb vi de la varietat carinyena, un retrat basat en la figura de l’enòleg Oriol Guevara durant el concurs i els premis en metàl·lic de les tres primeres parelles classificades es destinaran a la família de l’enòleg, traspassat el 5 de desembre de l’any passat als 53 anys.

A les 20.30h començarà el tast a cegues. Cap a les 22.30h es lliuraran els guardons a les tres primeres parelles classificades i s’oferirà un sopar còctel. Els guanyadors s’enduran lots de vins del celler empordanès Hugas de Batlle (on va treballar Oriol Guevara) i de la DO Catalunya, que torna a ser col·laboradora del concurs.

Com un joc entre amics va néixer el que s’ha consolidat com el segon millor concurs de tast de vins a cegues per parelles de Catalunya. La iniciativa impulsada per Jose Gallego del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú es va crear com un gran entrenament de cara al Premi Vila Viniteca, on diverses parelles del Penedès hi competeixen des que es va crear. A la primera edició hi van participar un total d’11 parelles. Ara ja és un concurs de nassos, amb grans vins de primeríssim nivell mundial. El concurs del restaurant del Passeig de Ribes Roges de la capital del Garraf arriba enguany a la vuitena edició.

Les parelles interessades a participar en aquesta nova edició poden formalitzar la seva inscripció (100 euros per persona) a l’adreça de correu electrònic restaurantmarejol@restaurantmarejol.com, fins a que es completi l’aforament de 70 parelles. La inscripció és per rigorós ordre d’inscripció. Des de l’organització s’ha puntualitzat que es mantindran les mesures de seguretat, prevenció i control per la Covid-19.

Cada parella ha d’esbrinar, a cegues el país, la zona d’origen, la denominació d’origen, la varietat o varietats de raïm, l’anyada, l’elaborador i la marca dels vins escollits. El concurs, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, està obert a professionals i també a aficionats.

Els participants han d’enfrontar-se a entre 8 i 10 vins. Un dels vins sempre està fora de concurs. Ha de ser tastat de manera independent i individual per part dels participants. Qui l’encerti totalment s’endurà una selecció de grandíssims vins com el Grand Cru de la Borgonya Richebourg de la Romanée-Conti, el Bordeus Château Mouton Rothschild de 1982, el DOQ Priorat L’Ermita del 2019 d’Álvaro Palacios i el xampany Salon 2006. Enguany, a més, s’estrena una nova modalitat de premi especial sorpresa. Només ha transcendit que qui més s’acosti a endevinar un vi s’endurà un detall o una ampolla de molt gran format de cellers de prestigi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *