El sommelier del restaurant ‘El Cigró d’Or’, Ton Colet, proclamat com a Millor Sommelier de Catalunya 2022

Notícies d'empresa

Es tracta d’un reconeixement que atorga l’Associació Catalana de Sommeliers.

El veredicte es va donar a conèixer durant ‘La Nit dels Sommeliers’, celebrada aquest diumenge al Fòrum Gastronòmic de Girona

El sommelier del restaurant ‘El Cigró d’Or’, Ton Colet, ha estat reconegut com a Millor Sommelier de Catalunya 2022. Es tracta d’un reconeixement que atorga l’Associació Catalana de Sommeliers. El veredicte es va fer públic durant ‘La Nit dels Sommeliers’, que es va celebrar al Fòrum Gastronòmic de Girona aquest diumenge.

Al concurs hi competien dotze sommeliers professionals, que van haver de realitzar una prova teòrica i una de tast. D’entre els finalistes, Ton Colet es va acabar proclamant guanyador. El van acompanyar al podi, Anna Casabona (Juvé&Camps) en segona posició i Toni Albiol (Enoteca Divins) com a tercer classificat.

Colet, a més, anirà a representar el territori al campionat estatal que es farà durant els pròxims mesos a Madrid.

Ton Colet

Ton Colet es va formar en sumilleria a l’Escola dels Gremis de Restauració i d’Hotels de Barcelona. Abans de ser el sommelier del restaurant ‘El Cigró d’Or’, va estar vinculat professionalment a altres establiments del sector de la restauració, entre els quals destaca la gestió de la taverna del Vinseum i la seva feina a les sales de restaurants com ‘Arrels’ de Santa Margarida i els Monjos i ‘Cal Blay Vinticinc’ a Sant Sadurní d’Anoia.

En els darrers anys, ha combinat la seva feina als restaurants amb diverses col·laboracions a programes emesos a Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, així com als mitjans escrits ‘Lo+Barcelona’ i ‘B-Style’, o al blog de Bodegues Torres. També ha dirigit sessions de tast i ha fet diverses tasques relacionades amb divulgació d’aspectes relacionats amb el món del vi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.