El suport a favor de l’Agroparc Penedès reuneix 150 assistents, entre ajuntaments, consells comarcals, agents socials, sindicats, empresaris, associacions empresarials i universitat.

Comunicats de premsa General Indústria Innovació Sectorials

La FEGP convoca un acte per donar el SÍ a la iniciativa econòmica que preveu un impacte de 433M€ en activitat productiva a l’Alt Penedès, i que considera un projecte molt positiu pel territori.

07 de juliol, Vilafranca del Penedès.- La sala d’actes del Vinseum ha estat l’espai escollit per la Federació Empresarial del Gran Penedès per realitzar la lectura del manifest a favor de l’Agroparc Penedès, projecte impulsat per Ametller Origen en terres de l’Alt Penedès. La sessió ha comptat amb el suport de 150 assistents entre representants d’ajuntaments, consells comarcals, agents socials, sindicats, empresaris, associacions empresarials i  universitat.

L’encarregada de fer la benvinguda a l’acte ha estat la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, que ha explicat que “L’Agroparc és un projecte molt positiu pel creixement econòmic sostenible del territori, respectuós amb el medi ambient i les persones ”. La presidenta de la patronal, que compta en aquest manifest amb el suport de la Junta directiva de la FEGP ha afegit “La Fegp  donarà  suport a l’activitat empresarial, a tots aquells projectes sostenibles i socialment responsables amb un ampli reconeixement per parts dels agents del territori com és aquest. No volem el NO a tot sense alternatives davant de projectes extraordinaris, que generen llocs de treball i creixement sostenible

El periodista Carles Gala ha estat la persona que ha llegit el manifest des d’on destaquem “Estem convençuts que el desenvolupament de l’Agroparc constituirà una oportunitat única per situar el Penedès en la punta de llança de l’agricultura tecnificada, la circularitat i la simbiosi entre els processos industrials i agraris a través de la tecnologia i l’energia verda que són els factors claus per fer la transició digital i ecològica que necessitem.” 

També ha participat en l’acte, Fèlix Simón, portaveu de Pro Vegueria Penedès que ha exposat els beneficis de la Vegueria i l’empenta que suposa el projecte per les persones que hi viuen.

Ja en el torn de paraules Josep Ametller des de platea, ha volgut agrair el suport de tota l’organització i els assistents, i ha manifestat “Que des d’Ametller Origen es creu realment en el projecte, en l’empremta positiva que deixarà en el territori i que com a dada, aquest any l’empresa ja ha invertit 70M€ a la Vegueria Penedès” amb la voluntat de seguir tenint una petjada sòlida en el territori.

Segons Ametller Origen, el projecte Agroparc Penedès generarà 3.000 llocs de treball, 1.000 d’ells directes, ocupació de qualitat per la innovació que suposa la part de tecnificació de l’agricultura i robotització de la part industrial. Tenint en compte el calendari, aquest increment de llocs de treball serà significatiu ja el 2025, gràcies a la inversió prevista de 182M€ pel projecte. Sobre el valor destacat en termes de l’activitat que s’hi desenvoluparà, El grup afirma “Tenim partners dins el projecte:  grans empreses i pimes, perquè es crearà un espai de treball favorable a la recerca i el desenvolupament. És un projecte pioner que intenta unir la part primària i secundària, una part agrària i una part industrial que normalment van per separat i que s’uneixen per fer possible una secuencia d’economia circular, circuit que es donarà gràcies a la generació d’economia verda que ens aporta la innovació tecnològica” 

Enllaç manifest agents econòmics i socials de la Vegueria Penedès, davant del projecte Agroparc Penedès del grup Ametller Origen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *