El VINSEUM tanca el 2022 amb rècord de participants mentre avança el trasllat a la nova seu

Notícies d'empresa

Es dispara la participació a les activitats culturals que engloben la Taverna del museu i la Casa de la Festa Major

El VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ha tancat el 2022 amb un total de 53.380 usuaris a les diferents activitats programades, una xifra rècord. Els responsables de l’equipament ho atribueixen a la recuperació de tota l’activitat cultural, especialment pel que fa a la Casa de la Festa Major i de la Taverna del museu, dos espais paral·lels però on les visites es computen juntament amb les del VINSEUM. La direcció ha presentat les dades aquest dimarts, mentre avancen les taques de trasllat al nou edifici. Quan s’inauguri, obrirà portes amb l’exposició ‘116 vides. Testimonis de la vida medieval’, en homenatge a la necròpoli medieval que es va descobrir al solar de Cal Pa i Figues durant les obres per aixecar el nou edifici.

Pel que fa al perfil dels visitants, ressalta el repunt del públic estranger, que arriba a representar el 20% del total. Mentrestant, baixen les visites estatals fins el 5% i es consolida el públic català com a majoritari.

Respecte el futur VINSEUM, la direcció ha assegurat que les plantes baixa i soterrani del nou edifici es posaran en marxa durant “els primers mesos de l’any”, amb previsió d’ubicar-hi l’atenció al públic. No serà fins la segona meitat del 2023 que arribi la inauguració completa de l’equipament, que s’ha retardat per la impugnació del concurs del muntatge audiovisual.

Mentrestant, la direcció recorda que continua oberta la Capella de l’antic museu amb l’exposició ‘Alcem la copa!’, amb la qual s’anticipen els principals continguts i format del nou equipament. A l’espera del trasllat, també es mantenen les activitats del VilaPensa i el Most, així com la col·laboració amb el Jazz Club, el festival EVA i les Tertúlies d’estiu als cellers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *