ESPAI DONA, reuneix un centenar de dones emprenedores en un espai de coneixença entre elles al voltant d’un maridatge de cava i gastronomia del Penedès.

Comunicats de premsa Congrés de Dones D’Empresa Dones D’Empresa General Tens 5 minuts? Trobada de Dones d’Empresa Turisme i Viticultura

Dones d’Empresa entrega la recaptació fins a la data a la Fundació Oncolliga, del llibre 21 Dones Emprenedores del S.XXI

fegp Dones
Fotos @cristian_maestre_co
Veure totes les fotos aquí

04 de març, Subirats, Torre Ramona.- Ahir es va celebrar l’acte ESPAI DONA coorganitzat pels col·lectius femenins de la Federació Empresarial del Gran Penedès i de la Confraria del Cava, Dones d’Empresa i Cavawomen, a la seu de la Confraria del Cava a Subirats, Torre Ramona. Una trobada que tenia la finalitat de commemorar el Dia Internacional de les Dones, del pròxim 8 de març.

L’acte va comptar amb la presència d’un centenar de dones emprenedores i amb talent que exerceixen la seva activitat al territori Penedès – Garraf al voltant d’un maridatge de cava gentilesa del col·lectiu Cavawomen, amb productes gastronòmics d’empreses de la Federació Empresarial.

Un dels moments més emotius de l’acte va ser l’entrega del taló a les responsables de la Fundació Oncolliga, Maria Assumpció Vilà i Patricia Martí de la mà de les representants de Dones d’Empresa.  Aquest taló corresponia a la venda del llibre editat pel col·lectiu, 21 dones emprenedores del s. XXI, on vint-i-una dones expliquen en primera persona la seva experiència. Aquest llibre encara a la venda mitjançant llibreries col·laboradores i la mateixa seu de la FEGP, té un cost de 10€ íntegrament destinat a la Fundació Oncolliga, gràcies a la col·laboració de l’Institut Català de les Dones. El valor del taló ha estat mil quatre-cents quaranta euros.

Les frases de les protagonistes del llibre van contextualitzar els valors darrere de cada un dels caves que van estar representats al tast: Cava Jove, Cava Rosat, Cava Reserva, Cava Gran Reserva.

Els parlaments, van ser reivindicatius en quant el paper de la dona és encara menystingut per certs sectors de la societat, i es va demanar més consciència sobre el camí a recórrer encara, es va demanar compromís social amb la causa per un món sense límits de gènere.

També es va aprofitar l’avinentesa per fer un clam unànime en suport del poble ucraïnès i en contra la guerra, on els primers afectats són la població civil. Tot plegat, sense oblidar altres conflictes latents a Etiòpia, Afganistan, Iran, Iemen, Israel, Haití, Myanmar i diversos punts més de l’Àfrica.

L’acte va tenir l’absència marcada d’una de les seves protagonistes, Carme Ruscalleda, confrare d’honor de la Confraria del Cava i protagonista del llibre 21 dones emprenedores del S.XXI. Per agrair la seva predisposició a atendre les necessitats de l’acte, tot i absentar-se per temes personals, la conductora, l’actriu i sommelier Gisela Guitart, va llegir el seu fragment del llibre on s’explica una història d’emprenedoria i de confiança en un projecte-

Dones d’Empresa és un col·lectiu de la Federació Empresarial del Gran Penedès, que vol valorar el paper de les dones emprenedores, donant visibilitat a aquells casos d’èxit de dones que han superat els obstacles, en molts casos comuns per construir una història sense límits de gènere.

CavaWomen neix el 2021 és una iniciativa sorgida dins la junta directiva de la Confraria del Cava però que funciona de manera independent i està integrada per tot tipus de professionals del sector del Cava que s’han unit per donar veu al cava, en femení.

L’acte va comptar amb el patrocini del Bufet Escura, els caves Pinord, Vins el Cep, Codorinu, Freixenet, Maria Casanovas, Carol Vallés, Montesquius i Vilarnau, i la gastronomia de DVP, El Tafaner, La Granja, Melmelades El Vinyet, la Balança i Xerigots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *