Família Torres tanca el 2021 incrementant la facturació prop d’un 20% i se situa a nivells previs a la pandèmia

Notícies d'empresa

El celler implantarà l’agricultura regenerativa a totes les vinyes els propers deu anys per mitigar el canvi climàtic.

Família Torres ha tancat el 2021 amb una “clara recuperació” de la facturació, amb un augment de gairebé el 20%, fet que situa l’activitat als mateixos nivells del 2019. El director general del celler, Miquel Torres Maczassek, detalla en una entrevista amb l’ACN que la firma ha viscut un “efecte V” durant el darrer any, amb un inici marcat per la covid però compensat per unes “xifres històriques” durant els últims mesos. A l’espera de tancar l’exercici fiscal, celebra uns resultats “molt bons” i confia que seguiran a l’alça aquest 2022. Durant el nou any, Torres preveu estendre l’agricultura regenerativa per lluitar contra el canvi climàtic. En una dècada vol reconvertir les més de 1.700 hectàrees que la companyia té a Catalunya i Xile.

El director general de Família Torres detalla que la recuperació ha estat similar a nivell espanyol i estranger, si bé apunta que les vendes a l’exterior es van reactivar “de forma més ràpida”. La firma no precisa dades sobre el nombre d’ampolles distribuïdes, però apunta que les restriccions a la restauració i la falta de turistes van fer que el consum intern costés més de remuntar. Per contra, els habituals visitants que no viatjar per la covid van optar comprar vins de la firma des dels seus països, assegura. A Anglaterra i Alemanya va haver volums “històrics” d’exportacions.

Per al nou exercici, la previsió de la companyia vinícola és millorar les dades del darrer any. Al mercat espanyol, confia que el turisme recuperarà múscul i que això revertirà en el consum de vins i també en les visites a les seves instal·lacions. A nivell internacional, auguren que els mercats on s’ha fet un “rècord” de vendes es torni a trencar el sostre. L’assignatura pendent a recuperar és l’activitat a les botigues lliures d’impostos, ‘duty-free’, on el vi està un 50% per sota dels nivells del 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.