Foto Via ACN

FEGP, VIU Comerç i el Gremi d’Hostaleria exigeixen que s’aturin tots els projectes de mobilitat fins que s’incorporin les reividicacions del sector empresarial

Comerç Comunicats de premsa General

Vilanova i la Geltrú, 25/05/22. Foto Portada via ACN.

La Federació d’Empresaris del Gran Penedès ha decidit unir forces amb Viu Comerç i el Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú per demanar que s’aturin totes les obres previstes per l’Ajuntament en matèria de mobilitat i que es replantegi tota la planificació prevista per tal d’incorporar les necessitats dels sectors econòmics de la ciutat.

El projecte d’eliminació de places d’aparcament a l’Avinguda Francesc Macià ha estat el detonant de tot un seguit de reclamacions veïnals i empresarials que s’estan veient afectats pels problemes de mobilitat i d’aparcament que té Vilanova i la Geltrú.

Les diferents obres realitzades durant l’actual mandat municipal han provocat les queixes de tots els sectors econòmics de la ciutat, especialment l’eliminació d’un carril de circulació a la Ronda Ibèrica i la polèmica reforma de la Rambla Samà. Només aquestes dues actuacions provoquen col·lapses constants de trànsit, dificulten l’activitat empresarial i eliminen places d’aparcament en una ciutat que ja pateix un dèficit històric en aquest àmbit.

La pacificació del trànsit a Vilanova i la Geltrú sense establir mesures compensatòries està tenint un greu impacte econòmic a la ciutat i posa en perill la capitalitat comercial de Vilanova i la Geltrú. El context de crisi econòmica, eliminació de places d’aparcament i la propera obertura del parc comercial estan generant la tempesta perfecta per acabar amb el comerç local.

L’aplicació del pla de pacificació del centre, que preveu canviar el sentit de circulació de molts carrers cèntrics per tal que els cotxes no puguin transitar amb fluïdesa, és el següent pas previst per l’Ajuntament de Vilanova. Aquesta mesura, que s’aplicarà aquest estiu, generarà encara més col·lapses a les vies ràpides de la ciutat.

Davant d’aquesta situació empresaris, comerciants i restauradors aposten per fer un front comú i, al mateix temps, mantenir obert el diàleg amb l’Ajuntament. Cal replantejar la mobilitat a Vilanova i la Geltrú però també cal que s’incorporin les demandes dels veïns i del sector econòmic de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *