Font Fregona dedica un dia al record del seu cofundador, Martí Riera

Notícies d'empresa

L’Espai Terapèutic i Educatiu Font Fregona de Torrelles de Foix, va celebrar recentment un acte de comiat, de memòria i record en honor del Martí Riera, cofundador del centre i que ens va deixar el passat vint-i-cinc de desembre.

Fa trenta-tres anys el Martí i la Fina Moreno van emprendre un projecte de vida ple de llum, van convertir-se en família d’acollida per a joves amb trastorns mentals, de conducta, addiccions i patologia dual. Una casa gran on els joves i les seves famílies trobaven l’ajut i el consol que necessitaven. I, com no podia ser d’altra manera, el comiat del Martí va ser un acte que va reunir a la gran família que durant tants anys, el Martí i la Fina, han anat creant.

Des de les 10h del matí Font Fregona va ser un formiguer. Es va inaugurar un tòtem que va fer el Quico, pare d’una jove del centre, inspirat en una cuca de llum. Després, els nois i noies de Font Fregona van fer una actuació performativa, que havien estat assajant durant diverses setmanes, guiats per l’educadora del centre, i que també els va acompanyar en la representació.

Es va fer un vermut al costat de la piscina i es va projectar un vídeo amb fotografies del Martí. L’ambient era feliç, hi havia el reconeixement col·lectiu a una feina feta amb amor i dedicació al llarg de tres dècades, que ha deixat una gran empremta en tots nosaltres. En alguns dels parlaments que es van dedicar al Martí hi havia un agraïment emocionat, el lligam fortíssim d’alguns pares que reconeixien: “El Martí i la Fina han salvat la vida del nostre fill”.

El reconeixement a una feina difícil, que només pot fer-se des de l’amor, el respecte i la generositat. O, com deia la Sílvia: “Si hi ha una cosa que no oblidaré mai del Martí és la seva fe indestructible en l’ésser humà: el seu profund convenciment que, per molt malament que un estigui, per molt mal que hagi fet al seu voltant, mai no és tard per a canviar”.
Al Migdia es va fer un dinar tots junts en una mena de pícnic organitzat pels joves del centre, i es va poder gaudir del concert de música del grup Sonic Brother (Jimmy Pinyol, Manuel Lucio, David Ibarz, Peter Smith) banda on toca el Martí – fill del Martí Riera-.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *