FEGP JUnta

La Federació Empresarial del Gran Penedès fa balanç dels dos anys de mandat i anuncia nous reptes, entre els quals enfortir la captació de nous socis

Comunicats de premsa Sectorials
FEGP JUnta

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha fet aquest migdia balanç dels dos anys de mandat, després de les eleccions que va guanyar la candidatura encapçalada per Neus Lloveras. També ha parlar dels reptes de futur, entre els quals consolidar i ampliar el nombre de socis, que es troba a l’entorn dels 900, per “fer encara més representativa la Federació de tot el teixit empresarial de les tres comarques”.

En una trobada amb els mitjans de comunicació comarcals, celebrada al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, Lloveras ha volgut exemplificar que l’actual executiva és “un equip paritari, a més de més obert i transparent” que l’anterior. També ha incidit en què s’ha posat els socis al centre, perquè se sentissin “com a casa seva”.

La patronal es mostra satisfeta de la tasca realitzada en aquests dos anys perquè, tot i la pandèmia, “s’han tirat endavant moltes iniciatives en paral·lel”, entre les quals la creació de set sectorials, el reforç del paper de lobby, l’ampliació de la borsa d’assessors, l’impuls al projecte  col·laboratiu empresarial “Aquí d’aquí”, l’adaptació de la formació a la demanda i l’ampliació del grup d’energia, la millora de les comunicacions de la FEGP i la incentivació de les xarxes socials, entre altres actuacions. 

Tot i les bones dades econòmiques i d’ocupació recollides en el darrer Índex de Competitivitat de la FEGP, Lloveras ha alertat dels riscos que existeixen i que poden afectar la recuperació, com l’augment de preus de les matèries primeres i del preu de l’energia. “Les mesures que les administracions han de prendre per a mitigar els riscos relacionats amb l’augment de preus de l’energia, depenen d’ajustar els impostos, no n’hi ha prou amb l’ajust fet a l’IVA, cal ajustar la resta”, reblava Lloveras. 

Un altre dels riscos actuals és la manca de sòl disponible, motiu pel qual es reclamava que el nou Pla Territorial Parcial reservi més sòl per a activitat industrial per poder atraure nous inversors.

També s’ha posat en relleu les comunicacions, greument perjudicades pel preu dels peatges de la C-32 a Sitges i Cubelles i els problemes a Rodalies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *