La FEGP ha coordinat una reunió entre la regidoria de mobilitat i tots els agents econòmics que es veuran afectats per la pacificació del centre de Vilanova i la Geltrú

Comerç Comunicats de premsa General Sectorials Turisme i Viticultura

El Sr. Antoni Palacios, regidor de Mobilitat i Projectes i Obres d’espai urbà, conjuntament amb el seu equip tècnic i amb la presència a la sala de la Sra. Conxi Martínez, regidora d’Intervenció i Tresoreria, Empresa i Innovació, ha donat resposta a les inquietuds dels diferents col·lectius.

Antoni Palacios en un moment de la seva intervenció davant els assistents

Vilanova i la Geltrú, 29 de juny.- La Federació Empresarial del Gran Penedès ha coordinat una reunió entre la regidoria de mobilitat de Vilanova i la Geltrú i els diferents sectors econòmics afectats per l’actual situació de mobilitat de la ciutat, amb la voluntat que les diferents actuacions acomplertes pel municipi i el pla de futur atengués les necessitats lògiques de l’activitat comercial de la ciutat.

El regidor Antoni Palacios acompanyat per dos membres del seu equip, Núria Parés i Llorenç Guim, han explicat el projecte de ciutat als assistents, amb el Pla de Pacificació del Centre de Vilanova i la Geltrú. Neus Lloveras, presidenta de la FEGP comenta “Després d’un llarg debat, la conclusió és que a més de les obres cal un projecte de gestió, ja que aquestes obres tindran uns importants efectes sobre tota l’activitat econòmica del centre. L’acord al qual s’ha arribat avui és que les obres i les trobades amb els sectors econòmics es farà en paral·lel per tal de generar una bona coordinació.” i afegeix que “els assistents estem tots d’acord amb la tendència de pacificació dels centres de la ciutat, però s’ha de buscar la fórmula que permeti treballar als agents que donen vida a aquests centres.”

La coordinació entre els dos fronts s’ha establert en una planificació que tindrà la primera sessió a finals de juliol, per fer seguiment de com es desenvolupen les obres, les incidències i on tothom podrà opinar de com s’està duent a terme el canvi de model de Vilanova i la Geltrú. Des de Viu Comerç, el seu president Joan Galimany es mostra satisfet per la trobada i considera “que l’Ajuntament està obert a tractar tots els temes que ens preocupen, sobretot càrregues i descàrregues i accessos dels comerços, i tot fa pensar que en les pròximes reunions quadrarem les necessitats que tenim”

Per part de l’administració, la trobada ha estat productiva, perquè segons afirma el regidor ” Estem millorant la ciutat per les persones que hi viuen, però aquí els comerços i els distribuïdors tenen molt a dir, tenim un centre comercial a cel obert, amb botigues, restaurants i aquest repartiment de mercaderies s’ha de garantir. La FEGP representa diversos sectors de l’activitat comercial, per tant, és el canal per trobar solucions per fer possible la millora de la ciutat amb la col·laboració de tots.”

Finalment, Josep Maria Miejimolle, membre de l’ADISCAT – Associació d’Empreses de Distribució i Logística de Begudes i Alimentació de Catalunya – reitera la tendència positiva de la trobada i se sent esperançat “teníem certs dubtes de si podríem fer la feina, on estarien les càrregues i les descàrregues i els pesos màxims dels camions. Avui hem apropat punts de vista, i ens hem escoltat. Tot fa preveure que ens entendrem i que les necessitats seran estudiades, a més del seguit de reunions que s’han proposat.”

La pròxim trobada ha quedat fixada per finals del mes de juliol, amb la participació de tots els agents convocats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *