La FEGP participa en la jornada ‘Present i futur del sector de l’hostaleria i la restauració: adaptació del sector’

AEGECat Comunicats de premsa General Turisme i Viticultura

La jornada va estar organitzada per l’Ajuntament de Sitges en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de Sitges per identificar solucions a la manca de personal per atendre la demanda turística de Sitges en temporada.

28 de febrer de 2023, Sitges .- La Federació Empresarial del Gran Penedès, va estar present a la iniciativa promoguda per l’Ajuntament Sitges i el Gremi d’Hostaleria de Sitges, davant la situació esdevinguda durant el 2022 on la manca de personal va ser una constant durant la temporada d’estiu.

Per pal·liar la situació, i per preveure solucions ja per la temporada de Setmana Santa, els organismes de la ciutat han promogut unes sessions per identificar les debilitats actuals.

Santi Carda, vicepresident de la Federació i gerent de Cal Blay va alertar que més enllà de la singularitat de Sitges, “el sector està canviant, s’ha d’incentivar els treballadors per diverses vies, millorar els sous per assegurar servei professional als espais de restauració, implementar els torns continuats, demanar precisió en les reserves per ajustar l’horari laboral i el preu dels àpats haurà d’incrementar-se per gaudir d’aquest servei d’excel·lència”.

Alguna de les demandes que es van donar per part del sector present a la jornada, van ser facilitats perquè la demanda de persones que venen a treballar a Sitges i que no són residents a la ciutat, gaudeixin de beneficis a la zona blava per poder accedir als llocs de treball. Alguns hotels es plantegen llogar pisos per poder portar personal per la temporada, perquè com es va dir, els preus dels lloguers a Sitges en temporada són prohibitius.

També es va parlar de dotar de prestigi l’ofici, com ha passat en l’ofici de cuina, on la popularitat de certs xefs, ha generat una motivació amb aspiracions per la professió. En aquest sentit, una de les propostes més immediates és la formació del personal actual, en diferents especialitats i habilitats, així el departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sitges, i el Gremi d’Hostaleria de Sitges entre les diverses formacions, ha encarregat a la FEGP, uns cursos d’anglès pel sector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *