La firma d’inversió Tucano compra la planta de Grammer a Olèrdola i mantindrà 120 llocs de treball

Notícies d'empresa

La firma d’inversió Tucano ha comprat la planta que l’alemanya Grammer tenia al municipi d’Olèrdola, que es trobava en ple procés de desinversió, i ha posat en marxa una nova empresa amb el nom de Tecco Automotive. L’operació permetrà mantenir 120 llocs de treball a la fàbrica, segons ha informat aquest divendres el Departament d’Empresa i Treball en un comunicat. La nova companyia fabricarà els mateixos productes per a interiors de vehicles –recolza caps i recolza braços- i mantindrà la cartera de clients, entre els quals destaquen Seat, Daimler i altres marques del grup Volkswagen. A banda, Tucano s’ha compromès a assegurar inversions per incrementar la facturació de l’empresa un mínim del 50% en els pròxims vuit anys.

De moment, està previst que Tecco Automotive tanqui 2021 amb una facturació de 18 MEUR. De cara al futur, el grup ha creat un departament de vendes i un departament de recerca i desenvolupament (R+D) per incrementar el volum de negoci i complir amb els objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. En aquest sentit, el 100% de l’energia que consumeix la planta prové de fonts renovables i es preveu instal·lar plaques solars per al consum propi.

L’operació ha comptat amb el suport de la Direcció General d’Indústria i d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. Pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, la creació de Tecco Automotive és “una molt bona notícia per a la comarca i per a Catalunya” i destaca que l’automoció continua sent “un sector estratègic” per al país.

Per la seva banda, el conseller delegat de Tecco Automotive, Rafael Diloy, assenyala que l’empresa vol convertir-se en “líder absolut al mercat espanyol en interiors d’automòbils”. “Estem convençuts que des d’aquí es pot fer bé, d’una manera competitiva i sostenible”, apunta. Alhora, destaca que el seu objectiu és “ampliar la participació en els clients actuals i captar-ne de nous”, així com impulsar la fabricació “d’altres elements per als interiors dels cotxes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *