L’AEGECat es reivindica i reclama al Govern que la reconegui com a interlocutora amb el sector dels casaments i celebracions

AEGECat Comunicats de premsa Sectorials

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, reconeix la tasca de l’associació i es compromet a intensificar els contactes i a estudiar possibles ajudes directes per compensar els efectes de la pandèmia

Esplugues de Llobregat, març de 2022.- L’Associació d’Empreses de Gestió d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat), que aglutina prop d’una setantena de negocis de càtering, restauració, lloguer d’espais, floristeries, fotografia, so i il·luminació, música, animació, etc., ha reclamat al Govern de la Generalitat que la reconegui com a interlocutora i que escolti la veu del sector. L’AEGECat també ha traslladat al Departament d’Empresa i Competitivitat que destini una ajuda directa al sector per compensar els quantiosos perjudicis econòmics derivats de les restriccions i la suspensió de l’activitat imposats per la pandèmia i que ja han obligat a tancar algunes empreses, mentre que d’altres han quedat en una situació molt fràgil.

Totes aquestes peticions, que es van fer arribar fa dies per escrit al Departament, l’AEGECat va tenir ocasió de traslladar-se ahir en persona al secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, que va mantenir una trobada amb una representació de l’associació al restaurant La Masia d’Esplugues de Llobregat. Castellanos va admetre que la interlocució entre la Generalitat i l’AEGECat “segurament no ha estat suficient” i es va comprometre a treballar perquè el diàleg entre el seu departament i l’associació sigui més fluït i permeti conèixer tant la dimensió de l’AEGECat com les principals preocupacions i inquietuds dels seus associats. Tant Neus Lloveras, presidenta de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) que aixopluga l’AEGECat, com el portaveu de l’associació, Santi Carda, van traslladar al secretari el malestar del sector perquè s’ha sentit desemparat i ignorat en tot el procés de presa de decisions per restringir la seva activitat durant la pandèmia i van reclamar ajudes directes per evitar que puguin tancar més empreses.

Albert Castellanos va admetre que les ajudes al sector han estat insuficients, tot i que va defensar que el Govern de la Generalitat ha destinat gairebé 1.000 milions d’euros en ajudes a les empreses per la crisi de la Covid. D’aquests, 32 milions han estat destinats al sector del càtering i congressos, amb un topall màxim de 200.000€ per empresa, i es van presentar 1.600 sol·licituds. En aquest sentit, el secretari d’Empresa i Coneixement va assegurar que en aquests moments no hi ha cap previsió per destinar una nova partida econòmica al sector, però es va comprometre a estudiar la possibilitat d’ampliar el darrer paquet d’ajudes aprovat per al conjunt de la restauració (40 milions d’euros) perquè s’hi puguin acollir la tipologia d’empreses associades a l’AEGECat. Castellanos també va convidar els empresaris assistents a la trobada a participar en projectes que promou el seu departament i que tenen a veure amb la promoció de l’activitat empresarial i la reconversió i reorientació dels negocis per adaptar-se als nous mercats. Finalment, el segon màxim responsable del Departament d’Empresa i Competitivitat va prometre ajudes per promocionar el portal www.celebra.cat creat per l’AEGECat ara fa un any com una eina per donar visibilitat a les ofertes de tots els associats i ajudar-los a superar la crisi postpandèmia.

La trobada-dinar amb el secretari d’Empresa i Competitivitat es va celebrar just després de l’assemblea anual de l’AEGEcat que va aplegar representants d’una vintena de les empreses associades. L’assemblea va acordar donar un nou impuls a l’associació per fer-la més visible i influent en el sector i va donar llum verd al Pla d’Acció 2022 que va presentar Santi Carda com a portaveu del col·lectiu. Entre les prioritats per a aquest any, destaquen potenciar el portal www.celebra.cat, organitzar sessions de networking per generar sinèrgies i oportunitats de negoci entre els associats, accedir als fons europeus Next Generation per contribuir a la digitalització i modernització dels negocis i treballar per la creació i el reconeixement d’un CNAE (Classificació Nacional d’Activitats Econòmioques) propi per al sector. Els associats també van decidir mantenir la quota de 250€ l’any per a les empreses i la creació d’una nova quota de 110€ l’any per als professionals autònoms associats.

Neus Lloveras, presidenta de la FEGP, i Santi Carda, vicepresident de la patronal i portaveu de l’AEGECat, van animar el conjunt d’empreses a fer ús de tots els serveis que els ofereix la institució i els van demanar que divulguin la tasca que s’està duent a terme per poder atraure nous socis i ampliar la base.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *