Les novetats dels autònoms en RETA i KitDigital, l’eix del monogràfic de la FEGP organitzat en col·laboració amb l’Eina Espai Empresarial

Comunicats de premsa

ESCURA va presentar les novetats legals d’aplicació el 2023 i ADQA va informar del procés de sol·licitud del Kit DIgital a la quarantena d’autònoms assistents a la jornada.

14 de setembre de 2022, El Vendrell – Davant la publicació de les novetats en el programa Kit Digital i les novetats en el RETA (Règim Especial de Treballadors Autònoms), la Federació Empresarial del Gran Penedès conjuntament amb l’Eina Espai Empresarial van decidir col·laborar per organitzar una jornada monogràfica amb la finalitat d’arribar als autònoms i autònomes del Baix Penedès, amb l’objectiu d’assessorar i informar de les novetats i avantatges que disposen.

Pel que fa al RETA, l’equip d’ESCURA, Josep Linares i Josep Ma Ramos van explicar les principals novetats de la nova normativa que afecta els autònoms, publicada a finals de juliol, i que no s’aplicarà fins al 2023. Ramos insisteix que la principal novetat és la cotització “que fins ara el mateix autònom decidia la quota a pagar i que ara, la quota anirà en funció de la facturació”.

El Kit Digital és un programa de l’Estat, segons David Andreu, d’ADQA per oferir “subvencions a les Pimes perquè puguin accedir a projectes digitals” i afegeix “la recomanació que fem als autònoms és que dels 2000 euros als quals tenen accés ho destinin a projectes que després es queden en propietat, és una oportunitat”. Encara no hi ha una data clara d’accés a les ajudes, però s’especula que serà el pròxim l’octubre.

L’acte va aplegar aprop d’una trentena d’autonòms i autònomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.