Mercadona més sostenible amb la seva primera estrella Lean & Green

Notícies d'empresa

L’ AECOC, Associació de Fabricants i Distribuïdors, ha concedit a Mercadona la seva primera estrella Lean & Green per haver acreditat una reducció igual o superior al 20% en les seves emissions de CO2 equivalent produïdes en els seus processos logístics en 2020, reducció que ha arribat al 27%. Aquest important assoliment és fruit de l’ambiciós Pla de Reducció d’Emissions elaborat i posat en marxa per Mercadona, que ha estat premiat en 2021 per Lean & Green.

Lean & Green és la major plataforma europea de col·laboració enfocada en la reducció de les emissions associades a la cadena de subministrament. La iniciativa està alineada amb els objectius marcats per l’Acord de París (COP21) per a aconseguir la neutralitat climàtica en 2050. Està estructurada en cinc nivells, cadascun d’ells amb objectius de reducció de gasos d’efecte d’hivernacle quantificables. Una vegada aconseguit l’objectiu de cada nivell es premia a l’empresa amb una estrella, fins a un total de 5. 

Amb l’objectiu de ser un referent en sostenibilitat, des de 2020 Mercadona forma part d’aquesta iniciativa internacional i interprofessional en la qual ja hi ha adherides més de 200 empreses europees. Per a això han de comptar amb un sistema de seguiment de les seves emissions traçable i transparent a més de compartir bones pràctiques amb altres empreses tant nacionals com internacionals. Mercadona, una vegada obtinguda la primera estrella, continuarà treballant en el seu Pla de Reducció fins a aconseguir els exigents objectius que s’ha proposat.

La companyia ha continuat revisant els seus processos logístics i introduint millores que, en el seu conjunt, han permès optimitzar la cadena de subministrament per a fer-la cada vegada més sostenible. Per a això ha incorporat solucions com, per exemple, l’ús de combustibles menys contaminants com són el gas natural liquat (GNL) o el gas natural comprimit (GNC), millores en els gasos utilitzats en els equips de refrigeració dels vehicles, la renovació de la flota cap a estàndards de motor més avançats i eficients o repartiments d’última milla en nuclis urbans realitzats per camions amb les normes de control d’emissions més restrictives del mercat.

A més, ha continuat impulsant la seva Estratègia del Vuit, amb diverses iniciatives combinades que permeten millorar el comportament ambiental de la seva flota, com ara l’aposta per les “Compres sobre Molls”, que redueixen la petjada de carboni; l’aprofitament de la “Logística Inversa” per a optimitzar els trajectes de retorn; la utilització d’uns “pools” d’envasos reutilitzables, fàcilment reparables i reciclables o el foment de l’ecodisseny d’envasos i embalatges per a aprofitar al màxim l’espai de càrrega i evitar així “transportar aire”.

Amplia la informació

13.09.2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *