MicroBank injecta 25,8 milions d’euros en microcrèdits a emprenedors

Notícies d'empresa

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha injectat 25,8 milions d’euros en microcrèdits entre gener i setembre de 2021 per donar suport a emprenedors que han necessitat l’assessorament d’entitats col·laboradores de l’àmbit social. Aquesta xifra representa un increment del 68,5% respecte al mateix període de l’any anterior. Aquest creixement s’explica per la reactivació de l’activitat després de la fase més dura de la pandèmia, que ha derivat en un augment de la demanda per part d’emprenedors en els nou primers mesos de l’any, així com per la labor exercida per les més de 300 entitats que col·laboren amb MicroBank per ajudar als emprenedors a portar a terme el seu projecte de negoci.  

En total, des de principis d’any s’han materialitzat 1.392 operacions d’aquest tipus. L’import mitjà dels microcrèdits dirigits a emprendre un negoci subscrit gràcies a la col·laboració d’aquestes entitats s’ha situat en els 18.540 euros. El 49% de les persones beneficiàries d’aquests microcrèdits han estat dones, enfront del 51% dels homes. Per edats, les franges de 26 a 35 anys i de 36 a 45 anys són les que més operacions han subscrit (amb un 34% i un 33% del total, respectivament), seguides de les de 46 a 55, 18 a 25 i 56 a 65 anys.

“El paper que exerceixen les més de 300 entitats que col·laboren amb MicroBank és essencial per a la dinamització de projectes d’autoocupació i microempreses a Espanya dels col·lectius més vulnerables”, explica Cristina González Viu, directora general de MicroBank, qui es mostra confiada a continuar sumant entitats col·laboradores en el futur amb l’objectiu comú de generar riquesa i benestar en el territori.

Algunes de les entitats més destacades pel que fa a número i import d’operacions són Incorpora-Fundació “la Caixa”, Andalucía Emprende, les Cambres de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d’Espanya, el Instituto de las Mujeres, Creu Roja, Servicio Canario de Empleo o Fundación Acción contra el Hambre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *