Natàlia Mas, directora general d’Indústria es reuneix amb la sectorial d’indústria de la FEGP

Comunicats de premsa Indústria

07 de juliol, Sant Sadurní d’Anoia. La Sra. Natalia Mas, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya es va reunir amb una participació d’empresaris de la sectorial de la Federació amb la voluntat de fer saber quines eren les línies principals d’actuació del seu departament.

Una de les aportacions de la directora, va ser una exposició sobre el Pla Nacional d’Indústria, amb uns objectius estratègics que plantegen pal·liar les febleses detectades en la indústria del país, i que va sintetitzar en 7 àmbits: 

  1. Dèficits en formació, en especial la DUAL.
  2. Baixa inversió en R+D i dificultats entre la connexió empresa centres tecnològics-universitat
  3. Àmbit de renovables. 
  4. Dèficit de grans empreses industrials
  5. Transport de mercaderies- Actualment  representa un 6% en transport ferroviàries quan a Europa es del 20%
  6. Escassetat de sòl industrial. Tenim el 70% de l’espai ocupat i queden parcel·les petites
  7. Millora en l’agilitat administrativa. 

També va fer una oberta exposició de temes com els ajuts que des del departament es donen a projectes com el Reindus, que ha permès arribar a 44 projectes en total; les taules les en marxa de reindustrialització i les convocatòries obertes en renovació de maquinària o projectes d’alt impacte per a l’any 2022. Totes les accions com exemples des d’on les empreses poden optar a ajuts per millorar la seva competitivitat. 

La directora també va oferir millorar les comunicacions amb la FEGP i ACCIO per informar directament a les empreses en temes de internacionalització o noves inversions. 

El final de la trobada, va servir per generar un debat al voltant de les principals problemàtiques com la formació i l’agilització de tramitacions  administratives, principals esculls que troben les empreses per crèixer i tirar endavant projectes nous.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *